Češka policija uhitila je šestoricu Alžiraca nakon prijave za grupno silovanje 35-godišnje irske turistice u jednom praškom hotelu.

Grupno silovanje dogodilo se u ponedjeljak, a žrtva je bila u turističkom posjetu gradu s još petoro prijatelja. Alžirce je upoznala u jednom noćnom klubu, piše list Novinky.

Žrtva je izjavila kako je s 22-godišnjim Alžircem dobrovoljno otišla u njegovu hotelsku sobu radi spolnog odnosa. Međutim, Alžirac se počeo agresivno ponašati, pa mu je rekla da prestane.

U međuvremenu je napustio sobu i vratio se sa svojim sunarodnjacima koji su ju silovali, a najmanje jedan od njih fotografirao je i snimao zločin.

Policija tvrdi kako su petorica Alžiraca u Europi na osnovu studentskih viza te da potječu iz bogatih obitelji. Šesti uhićeni djelatnik je na aerodromu u Parizu.

Irkinja je naknadno uspjela pobjeći iz hotelske sobe te je na recepciji prijavila silovanje, a nedugo potom došla je policija koja je bila prisiljena provaliti u hotelsku sobu jer je jedan od silovatelja odbio izaći.

Glavni osumnjičenik tvrdi kako je cijeli događaj bio dobrovoljan, te da su svi bili pod utjecajem alkohola. Međutim, kasnije je priznao kako je čuo žrtvu da mu govori „ne“.

Ukoliko budu osuđeni, Alžirci bi mogli odslužiti kazne u trajanju između dvije i deset godina.