Uhićeni 23-godišnji Afganistanac, koji je osumnjičen za napad nožem na četiri osobe u srijedu u Beču, priznao je sve napade rekavši kako je to učinio jer je bio „loše raspoložen“.

Tijekom policijske istrage, afganistanski ilegalni imigrant priznao je kako je prvi napad, na muškarca, ženu i njihovu kćer, bio zbog njegovog „lošeg raspoloženja“ oko životne situacije. Drugi napad, na čečenskog imigranta, bio je povezan s narko-krugovima, pri čemu je Afganistanac za svoju ovisnost okrivio napadnutog Čečena.

U prvom napadu teško su ozlijeđeni 67-godišnji stomatolog, njegova 56-godišnja supruga i 17-godišnja kćer. Obitelj je izbodena nožem ispred japanskog restorana u blizini postaje metroa Nestroyplatz. Majka i kćer trenutno su stabilno, dok se muškarac još uvijek bori za život, piše Kronen Zeitung.

Drugi napad dogodio se kod željezničke postaje Pratestern, u kojem je Afganistanac izbo 20-godišnjeg čečenskog imigranta. Ozlijeđeni se također nalazi u kritičnom stanju.

Neki izvori navode kako je Afganistanac u zemlju ušao kao ilegalni imigrant te da u Beču također živi „u podzemlju“, budući da nije poznat vlastima.