Ukrajina ponovno najavljuje proljetnu “protuofenzivu”

Objavljeno:

Nakon mega pompe oko ukrajinske proljetne protuofenzive prošle godine koja nije uspjela, slanje poruka je opreznije u 2024., a šef nacionalne obavještajne službe samo je nagovijestio akciju koja slijedi.

Rusija je trenutačno u ofenzivnoj fazi, ali nije uspjela  postići “značajan uspjeh” kojem su se nadali, rekao je šef ukrajinske obrambene obavještajne službe Kyrylo Budanov na nacionalnoj televiziji. Govoreći o onome što slijedi, rekao je da će, kada ruska energija bude iscrpljena, biti red na Ukrajini da uzvrati udarac.

Osvrćući se na novu proljetnu protuofenzivu implicitno, Budanov je rekao televiziji, prema ukrajinskoj Pravdi: “njihova se ofenziva nastavlja. Negdje u rano proljeće bit će potpuno iscrpljen… Trenutno je na potezu neprijatelj. Ona će završiti, a vjerujem da će naša početi”.

Ovo nije bila jedina referenca nadolazeće protuofenzive u zadnje vrijeme, a ukrajinski državni medij Ukrinform jasno je prošlog tjedna stavio do znanja da su vladi potrebne donacije zapadne artiljerije kako bi se “zadovoljila obrambene i protuofenzivne potrebe Ukrajine tijekom kampanje 2024.”

Povezani članci

Posljednje objavljeno