Ukrajina potvrdila da je vrlo vjerojatno da su branitelji sa Zmijskog otoka ipak živi

Nakon što su prvotno ukrajinski mediji, a potom i čitav zapadni svijet, objavili da je ruska mornarica granatirala i pobila 13 ukrajinskih graničara na Zmijskom otoku u Crnom moru, a koji su navodno prije toga Rusima radio vezom poručili „Jebite se“, ruska vojska objavila je da su spomenuti vojnici zapravo zarobljeni i živi. Sada to potvrđuje i ukrajinska strana.

Ukrajinska pogranična straža je izjavila da su se vojnici na Zmijskom otoku hrabro branili, ali su bili zarobljeni kada je otok zauzet, te da postoje snažne indicije da su svi možda živi. Prema vojnom ogranku, izvještaji da su svi poginuli bili su preliminarni i došli su nakon što je ukrajinska vojska izgubila kontakt s otokom. Ministarstvo nije navelo koliko je stražara stacionirano na otoku, a ne znam je li tko poginuo ili ozlijeđen.

Ruska vojska tvrdi da su ukrajinski vojnici sa Zmijskog otoka zarobljeni i živi

Rusko Ministarstvo obrane također je potvrdilo zauzimanje otoka. Glasnogovornik general bojnik Igor Konašenkov rekao je da su na otoku stacionirana 82 ukrajinska vojnika, da su se svi predali i da nitko nije ozlijeđen.