Ukrajinske izbjeglice u multikulti Švedskoj: „Kažu da je ovo sigurna zemlja, ali ja to nisam primijetila“

Niz ukrajinskih žena izbjeglica koje je prihvatila multikulturalna Švedska i dalje strahuje za svoju sigurnost, nakon što su barem dvije odvojene skupine muškaraca pokušale upasti u njihov stambeni prostor.

U jednom primjeru koji su zabilježili lokalni mediji, žena je opisala strahove koje su ona i njezine sustanarke imale nakon što su barem dvije različite skupine muškaraca pokušale dobiti pristup stambenim prostorijama brojnih ukrajinskih žena izbjeglica. Izvijestila je o jednom slučaju da je grupa muškaraca pokušala ući u spavaću sobu majke koja je spavala sa svojom malom djecom.

Ne želim živjeti ovdje jer se bojim“, rekla je žena za Sveriges Radio, opisujući svoja iskustva, ali i iskustva svojih sunarodnjakinja.

Agresivno su kucali na naša vrata i govorili… molim vas, otvorite vrata”, nastavila je.

Nastavila je s opisom kako je grupa muškaraca uspjela doći do mjesta gdje su Ukrajinke odsjele, došavši do spavaće sobe u kojoj su spavale jedna žena i njeno dvoje djece.

Dok su ušli na prvi kat i pokucali u njezinu sobu, a ona je bila u sobi sa svoje dvoje male djece”, objasnila je. „Tad su počeli agresivno kucati i pokušali ući u njezinu sobu.”

Još se bojimo, u Ukrajini nam nitko mi ne kuca na vrata, nikad.

Kažu mi da je Švedska sigurna zemlja, ali ja to nisam primijetila.”