Policijska istražiteljica Anna Ekstam zatražila je, poput „apokaliptičnog gurua“ Grete Thunberg, da cijela Švedska stupi u masovni štrajk – uključujući policiju. U 24 sata štrajka niti jedan policijski službenik ne bi se borio protiv kriminala, njen je zahtjev. Umjesto toga, njihova misija bit će spasiti klimu. Ekstam je također povezana s ekstremističkim pokretom Extinction Rebellion, što nema nikakve veze s njenom policijskom profesijom.

Već je odavno jasno kako moderni policijski poslovi europskih zemalja ne obuhvaćaju borbu protiv vala kriminala, nasilja, silovanja, pucnjava, obračuna bandi, eksplozija na ulicama, masovnih paleža ili dilanja droge. Naprotiv, glavna preokupacija policije u Europi su „govor mržnje“ na društvenim mrežama ili u prijevodu virtualni „rasizam“, „antisemitizam“ i „homofobija“.

U svoj toj mlitavosti, jadu i nemoći, nekima je u policiji glavna preokupacija postala nova idiotarija – „klimatske promjene“.

Slijedom tipično švedskog načina razmišljanja Ekstam, koja radi kao istražiteljica putem policijskog časopisa pozvala je svoje kolege da stupe u štrajk, navodi portal Samhällsnytt.

Razorena, apeliram na Sindikat policije da priznaju poziv Grete Thunberg na štrajk zbog klime 27. rujna“, piše ona.

Na svojoj Facebook stranici Anna Ekstam podržava ekstremnu skupinu klimatskih histeričara Extinction Rebellion, koju također promovira Greta Thunberg.

Da ironija bude potpuna, jedan od vođa švedskog ogranka ove skupine je osuđeni antifašistički ekstremist i nasilnik Jonathan Pye, koji je sudjelovao u divljačkim neredima 2001. u Gothenburgu, nakon čega je osuđen na četiri godine zatvora zbog bacanja kamenja na – policiju – kao i zbog podmetanja požara u restoranu.


Klimatski histeričari planirali dronovima zatvoriti londonsku zračnu luku Heathrow na 16 dana


Extinction Rebellion poziva na građansku neposlušnost i razne kriminalne i opasne akcije protiv „klimatskih promejna“, što je rezultiralo smetnjama i problemima u mnogim gradovima širom svijeta. London je bio posebno pogođen ovog proljeća kada su akcije klimatskih histeričara blokirale promet.

Ideja bisera unutar skupine bila je blokada zračnog prometa na Heathrowu, nakon čega je dio prosvjednika uhićen u suzama.


Eko-histeričari u suzama jer nisu uspjeli blokirati londonski aerodrom (FOTO)


Anna Ekstam također se pridružila „klimatskim prosvjedima“. Viđena je kako nosi znak na kojem piše „Djeluj – prestani konzumirati“, iako uobičajeno dvolično i licemjerno i dalje sama koristi svu modernu tehnologiju koja izaziva povećanu potrošnju energije.

Na prosvjede vodi i svoju kćer, koja stoji odmah pored nje, a nosi još jednu od parola koja u stilu Grete Thunberg pita: „Imam li budućnost?“