Takozvana „umjetnička instalacija“ banane zalijepljene selotejpom na zid, koja je navodno prodana za 120.000 dolara tijekom sajma „umjetnina“ na Floridi, izazvala je još jednu „reakciju“.

Nakon što je banana sa selotejpom prodana, „kreator“ ove „umjetnine“ Maurizio Cattelan dokazao je koliko su neki ljudi infantilni te je pojeo izloženu bananu da bi ju potom zamijenio novom.

U konačnici, prodane su dvije takve instalacije, druga za čak 150.000 dolara, a Cattelan je izjavio kako je čak jednu godinu radio na „umjetnini“ (očito se sprdajući).

Međutim, jedan muškarac se dosjetio iskoristiti čitavu imbecilnu situaciju te je zid gdje je prethodno stajala zalijepljena banana završio s natpisom „Epstien se nije ubio“ ispisan ružom za usne. Pritom je netko, slučajno ili namjerno, krivo napisao ime poznatog pedofila.

Natpis je neposredno nakon toga prekriven kartonom, ali je netko od promatrača uspio uhvatiti trenutak dok je natpis još bio na zidu.

Ovo je galerija gdje svatko može stvarati umjetnost, zar ne?“ upitao je Roderick Webber, 46-godišnjak koji je „ukrasio“ dotični zid.

Ipak, Webber je uhićen i optužen za nedolično ponašanje.

Ako netko može pojesti 120.000 dolara vrijednu bananu i ne biti uhićen, zašto ja ne mogu pisati po zidu?“ urlao je Webber nakon što je na silu ispraćen iz zgrade.