Umro čovjek koji je primio prvo cjepivo protiv koronavirusa

William Shakespeare umro je u 81. godini nakon što je u prosincu 2020. postao prvi čovjek na svijetu koji je dobio cjepivo protiv koronavirusa.

Daily Mirror izvijestio je da je 8. prosinca prošle godine Shakespeare postao prvi čovjek koji je dobio cjepivo u Sveučilišnoj bolnici Coventry i Warwickshire u Velikoj Britaniji. U to su ga vrijeme novine nazivale „spasonosnim cjepivom“.

Shakespeare je preminuo u četvrtak nakon moždanog udara – u istoj bolnici u kojoj je primio cjepivo Pfizer / BioNTech.

Uzrok Shakespeareove smrti u skladu sa zaključkom do kojeg su došli razni stručnjaci navodeći kako se može očekivati da sva cjepiva na genskoj osnovi uzrokuju poremećaje zgrušavanja krvi i krvarenja, na temelju njihovih molekularnih mehanizama djelovanja.

„Suprotno tvrdnjama da su poremećaji krvi nakon cijepljenja ‘rijetki’, mnoge uobičajene nuspojave cjepiva (glavobolja, mučnina, povraćanje i ‘osipi’ na tijelu poput hematoma) mogu ukazivati na trombozu i druge ozbiljne abnormalnosti. […] Pojave ugrušaka koje trenutno privlače medijsku pozornost vjerojatno su samo ‘vrh ogromne sante leda’,“ upozorila je skupina zabrinutih stručnjaka.

„Zbog imunološkog premazivanja, može se očekivati porast rizika od zgrušavanja, krvarenja i drugih štetnih događaja sa svakim ponovnim cijepljenjem i svakom intervenirajućom izloženošću koronavirusu. S vremenom, bilo mjesecima ili godinama, ovo i cijepljenje i koronavirus čine opasnim za mlade i zdrave dobne skupine, za koje COVID-19 bez cijepljenja ne predstavlja suštinski rizik. Od uvođenja cjepiva, incidencija Covida-19 porasla je u brojnim područjima s visokom stopom cijepljenja.“

Ali to nije jedini rizik s kojim se suočavaju stariji. Višestruki niz smrtnih slučajeva Covida-19 dogodio se nedugo nakon početka cijepljenja u staračkim domovima. Ti su slučajevi možda bili posljedica ne samo pojačane ovisnosti o antitijelima, već i općeg imunosupresivnog učinka cjepiva, prema dotičnim stručnjacima.

„Imunosupresija je možda uzrokovala da ranije asimptomatske infekcije postanu klinički manifestirane. Bez obzira na točan mehanizam odgovoran za ove prijavljene smrti, moramo očekivati da će cjepiva povećati, a ne smanjiti smrtnost Covid-19 – cjepiva nisu sigurna“, zaključila je skupina stručnjaka.

Skupina liječnika Doctors for Covid Ethics upozorili su da „s mRNA cjepivima [tj. Pfizer], rizik od ozbiljnih štetnih događaja praktički će se povećati sa svakim uzastopnim ubrizgavanjem, a dugoročno su stoga čak i opasniji od vektorskih cjepiva [tj. AstraZeneca]“.

Druga skupina liječnika koja tuži kanadsku vladu zbog uvođenja cjepiva, predvođena Davidom Martinom i Judy Mikovits, nazvala je cjepiva „stvarateljem patogena”.

Martin je objasnio: „Cjepiva su zapravo zakonski definirani pojam … prema zakonu o javnom zdravstvu … prema CDC i FDA standardima, a cjepivo posebno mora stimulirati i imunitet kod osobe koja ga prima, ali mora poremetiti i prijenos … Oni su krajnje jasno rekli da lanac mRNA koji ulazi u stanicu ne zaustavlja prijenos. To je liječenje.“

Dodao je da je mRNA cjepivo Moderne, koja je slična Pfizerovom liječenju, „pokrenuta kao tvrtka za kemoterapiju protiv raka, a ne kao proizvođač cjepiva protiv SARS-a … ako bismo rekli da ćemo ljudima dati profilaktičku kemoterapiju za rak koji ne dobiju, smijali bi vam se, jer je to glupa ideja“.

„Upravo je to ovo! Ovo je mehanički uređaj, u obliku vrlo malog paketa tehnologije, koji se ubacuje u ljudski sustav kako bi aktivirao stanicu da postane mjesto proizvodnje patogena. Jedini razlog zašto se pojam [cjepivo] koristi jest zlouporaba slučaja Jacobsen iz 1905. godine koji je pogrešno predstavljen otkad je napisan.

„Da smo iskreni s tim, zapravo bismo ga nazvali onakvim kakav jest: to je uređaj za kemijski patogen, koji zapravo treba osloboditi akciju stvaranja kemijskog patogena unutar stanice. To je medicinski proizvod, a ne lijek, jer zadovoljava CDRH [Centar za uređaje i radiološko zdravlje] definiciju uređaja.“

Službeni dokumenti koje je objavila britanska vlada u međuvremenu su otkrili kako je preko pametnih telefona tajno praćeno preko 18 milijuna ljudi kako bi se „pružili dokazi o ponašanju“ o njihovim kretanjima i aktivnostima.

Direktor Big Brother Watcha rekao je da je ovo otkriće „duboko otriježnjenje“ da su milijuni Britanaca nenamjerno praćeni i podvrgavani analizi ponašanja putem svojih telefona. Vlada je identificirala one koji su cijepljeni, te gdje žive oni koji to nisu, kao i njihovu dob i bliske kontakte putem ovog digitalnog uhođenja.

„Ovo je duboko hladno i šteti povjerenju javnosti u medicinsku povjerljivost. Između prijetećih covid putovnica i telefonskog nadzora cjepiva, ova vlada pretvara Britaniju u državu Big Brothera pod zaštitom Covida. Ovo bi trebao biti poziv na buđenje za sve nas.“