Ured Ujedinjenih Naroda iz Ženeve (UNOG) javno je podržao divljaštvo i nasilje koje pripadnici marksističkog pokreta Antifa šire u SAD-u i Europi. Objava je obrisana tek nakon niza kritika.

U objavi koja je obrisana pisalo je slijedeće:

Stručnjaci UN-a za ljudska prava izražavaju veliku zabrinutost zbog nedavne izjave američkog državnog odvjetnika koji je opisao Antifa-u i druge antifašističke aktiviste kao domaće teroriste, tvrdeći da to narušava prava na slobodu izražavanja i mirno okupljanje u zemlji.

Objava je popraćena i fotografijom zastave s poznatim simbolom skupine marksističkih ekstremista koji diljem svijeta siju mržnju, vandalizam i nasilje, nerijetko ispoljavajući svoje frustracije na svim neistomišljenicima.

Obrisana objava UN-a iz Ženeve | Izvor: Twitter

Premda su društvene mreže, pa čak masmediji preplavljeni gomilom vijesti, video snimki i tekstova o divljanju antifašističkih nasilnika, „mirna okupljanja“ i „sloboda izražavanja“ za UN-ove „stručnjake“ su sinonimi kojima oni opisuju takve situacije.

Da stvar bude zenimljivija, Patrisse Cullors, jedna od osnivačica crnačkog rasističkog pokreta Black Lives Matter koji je kreirao kaos i nasilje zajedno s članovima Antifa-e, otvoreno je priznala da su BLM-ovi pristaše „obučeni marksisti.