UN-ovi „stručnjaci“ za „klimatske promjene“ ovih su dana iznijeli novi biser govoreći za Bloomberg kako bi mogli zaustaviti rast emisija stakleničkih plinova tijekom 15 do 20 godina, ako bi bili spremni potrošiti 300 milijardi dolara.

Toliko bi naime navodno koštala obnova pet milijardi hektara površina koje je čovjek navondo uništio prekomjernom ispašom ili sječom šuma.

Zemljište bi se moglo koristiti za pašnjake, uzgoj usjeva ili sadnju drveća – što ima najviše smisla za lokalnu zajednicu. Ključno je učiniti zemlju ponovo sposobnom održavati biljni život, tako da te biljke mogu povući ugljik iz zraka i spremiti ga u tlo.


Glavni tajnik UN-a požalio se da UN neće imati dovoljno novca za plaće idući mjesec zbog dugova članica


Izgubili smo biološku funkciju tla. Moramo to preokrenuti“, rekao je Barron J. Orr, vodeći znanstvenik američke Konvencije za borbu protiv dezertifikacije. „Ako to učinimo, pretvaramo zemlju u veliki dio rješenja za klimatske promjene.

Nada je da bi nam obnova kupila dovoljno vremena za uklanjanje sustava koji trenutno izazivaju „globalno zagrijavanje“.

S političkom voljom i ulaganjem oko 300 milijardi dolara, izvedivo je“, rekao je Rene Castro Salazar, pomoćnik generalnog direktora američke Organizacije za hranu i poljoprivredu. „[Mi bi] koristili opcije s najmanje troškova koje imamo, dok čekamo da sazriju tehnologije u energetici i prometu te da budu u potpunosti dostupne na tržištu.


Cijena prijevare „klimatskih promjena“ u SAD: Bilo kakav plan mora koštati barem 10 bilijuna $