Nova web stranica po okriljem Ujedinjenih naroda nosi naziv „New World Order“ ili u prijevodu „Novi svjetski poredak“. Riječ je o novom projektu UN-a koji je usmjeren na globalnu ekonomiju te „happytalism“ („happytalizam“) – koncept koji označava novi globalni kapitalizam kojemu bi se svi trebali podčiniti.

U uvodnom tekstu o projektu stoji:

Projekt Novog svjetskog poretka Ujedinjenih naroda globalna je inicijativa na visokoj razini osnovana 2008. za unapređenje nove ekonomske paradigme, novog političkog poretka i šire, novog svjetskog poretka za čovječanstvo, kojim se postižu globalni ciljevi UN-a za održivi razvoj do 2030. godine, te sreću, blagostanje i slobodu cijelog života na Zemlji do 2050. godine.

Hashtag #TenBillionHappy obuhvaća tri nova programa, među kojima je spomenuti „happytalizam“, koji asocira na „kapitalizam“, ali se tobože fokusira na 10 milijardi ljudi koji bi trebali živjeti na svijetu u sreći do 2050., pod UN-ovom globalnom organizacijom.

Oglas:

Spomenuti tragikomičan naziv UN objašnjava riječima:

Happytalizam je nova ekonomska paradigma koja sreću, blagostanje i slobodu stavlja u središte modela, sustava i čitavog života ljudskog razvoja.

Tu je i novi projekt „UNIDOHappiness“ koji simbolizira UN-ov Međunarodni dan sreće:

Međunarodni dan sreće UN-a (UNIDOHappiness) prepoznaje sreću kao temeljno ljudsko pravo i cilj, a obilježava se svakog 20. ožujka, zauvijek.

Projekt nazvan „The Sustainable Development Goals“ („Ciljevi održivog razvoja“) opisan je kao „promicanje nove ekonomske paradigme happytalizma za čovječanstvo označava mobilizaciju 30 bilijuna dolara za postizanje 17 globalnih ciljeva UN-a, 169 ciljeva do 2030. Pridružite nam se.

Budući da UN ničim ne pridonosi gospodarstvu te ništa ne proizvodi, već iskorištava financijske resurse produktivnih proizvođača, pojam „mobilizacije novca“ odnosi se na – oduzimanje novca vrijednih ljudi, vrlo vjerojatno putem državnih poreza čemu će kumovati podčinjene vlasti.

UN također teži uvođenju vlastitog prava na oporezivanje. Takav slučaj već postoji recimo u Švedskoj.

Zanimljivo, na čitavoj web stranici nalazi se samo jedna fotografija koja prikazuje vedre osobe – smeđe boje kože.