Ujedinjeni narodi (UN) pridružili su se Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) kako bi najavili globalnu informativnu platformu o koronavirusu, proglasivši da je došlo vrijeme za „nove društvene norme“ koje traže i ispravljaju „pogrešne“ informacije.

Promatrajući da su društvene mreže mehanizam za pokretanje mišljenja o mnogim pitanjima, dvije globalističke organizacije objavile su u četvrtak da se žele „boriti protiv opasnih dezinformacija“.

Kad se pojavio COVID-19, od samog početka bilo je jasno da ovo nije samo hitno stanje javnog zdravstva, već i komunikacijska kriza“, rekla je Melissa Fleming, šefica globalnih komunikacija UN-a.


VIDEO: Muškarac snimljen u „spolnom odnosu“ u službenom vozilu UN-a na cesti u Tel Avivu


Pokušavamo stvoriti ovu novu društvenu normu koja se zove ‘pauza – pripazite prije nego što podijelite’,“ nastavila je Fleming. „Opremamo ljude, kroz ovu novu društvenu normu, s malo ‘informacijskog skepticizma’.

UN također potiče takozvane „influencere“ na društvenim mrežama da pomognu u širenju onoga što odabiru kao „prave vijesti o pandemiji“, regrutirajući ih u svoje redove za širenje digitalnih poruka koje i sam UN smatra potrebnima.

Do sada smo regrutirali 110.000 informativnih volontera i opremamo te informativne volontere s onim vrstama znanja o tome kako se šire dezinformacije i tražimo od njih da posluže kao neka vrsta ‘digitalnih hitnih reakcija’ u onim prostorima gdje putuju dezinformacije“, dodala je Fleming.

Šef UN-a Antonio Guterres sa zadovoljstvom ulazi u globalno informacijsko doba i traži „pogrešno mišljenje“. Svoje povjerenje poklonite UN-u i sve će biti dobro, njegova je jednostavna alternativna poruka.

UN javno podržao nasilnike iz Antifa-e, pa nakon niza kritika obrisao objavu