Europa bi se mogla suočiti s novim valom masovne imigracije jer se pogoršala situacija u izbjegličkim kampovima u Africi i na Bliskom istoku, tvrdi šef UN-ovog programa za hranu (WFP), David Beasley.

Životni uvjeti, veći dio distribucije hrane u izbjegličkim kampovima u pogođenim područjima, dramatično su se pogoršali prije masovnog vala imigracije s kojim se Europa suočila 2015.

Oglas:

Platili smo visoku cijenu zbog te pogreške i bojim se da ćemo ju ponovno učiniti,“ rekao je Beasley. Prema njegovim tvrdnjama, dok mnogi imigranti navodno žele ostati u svojim domovima, manjak hrane ih tjera van. „Ako nemaju dovoljno hrane, otići će. A mnogi od njih će krenuti prema Europi.

Beasley navodi kako se UN uspješno bori s glađu proteklih 10 godina, ali da je odnedavno kriza s hranom nastala zbog ratova te – klimatskih promjena!

Ovakve tvrdnje nameću neka sasvim logična pitanja. Prvo je svakako, kako bi točno imigranti koji navodno nemaju hrane, ali imaju novaca za put i krijumčare ljudi, brendiranu odjeću i smart mobitele, trebali preživjeti taj put bez hrane? Također, nije li na putu do Europe mnogo zemalja u kojima već ima hrane i koje su sigurne za boravak?

S druge strane, već dugo vremena se postavlja i pitanje kako to da neke azijske zemlje, poput Kine ili Južne Koreje, nisu sigurne i poželjne destinacije imigranata?

U svemu tome, mnogi zapravo zaboravljaju i činjenicu da u Europu dolazi sve više imigranata iz zemalja koje niti oskudijevaju hranom, niti u njima ima rata.