UN zahtjeva od Europske Unije da omogući nesmetan ulazak afričkim imigrantima

Želja Afrikanaca da se dosele u Europu je „legitimna težnja“, te im zato Europska Unija mora omogućiti legalnu migraciju, ako želi smanjiti broj nesreća na Mediteranu, izjavio je visoki dužnosnik UN-a.

Europski direktor Međunarodne organizacije za migracije, Eugenio Ambrosi, izjavio je da Afrikanci traže „dostojanstven život“, koji ne mogu naći u svojim zemljama, te im stoga Europska Unija mora omogućiti preseljenje i zapošljavanje.

Ako želite ostvariti legitimnu težnju za dostojanstvenim životom, a to ne možete pronaći u svojoj domovini, ali možete pronaći u Europi, jedini način da ostvarite to dostojanstveno življenje jest ulaz u Europu ilegalnim putem, jer su legalni kanali zatvoreni. To je nešto što moramo promijeniti.

Ambrosio inzistira da je „razumno“ dopustiti imigrantima da legalno dođu u Europu, tvrdeći da europske zemlje trebaju imigrante.

Poboljšanje legalnih puteva ne znači da bilo tko može bilo kada ući, i bez ikakve provjere. To znači pružanje razumnih i ostvarivih načina za ulaz ljudi, koji će pristupiti tržištu rada koje traži imigrante.

Unatoč nezaposlenosti u Europi, koja se u prosjeku kreće oko 10 posto, te nezaposlenosti mladih na razini oko 20 posto, šefica za vanjske poslove EU, Federica Mogherini, izjavila je da EU „treba imigrante“, jer „oni će plaćati mirovine Europljanima“.

Vjerujem da će Europljani shvatiti da nam je imigracija potrebna za naše gospodarstvo i za socijalni sustav, jer trenutni demografski pokazatelji nisu održivi.“

Izvor: Breitbart