Unatoč volji naroda, njemački sud odredio kako općine moraju primiti imigrante osuđene za seksualne napade

Objavljeno:

Njemački sud odredio je kako općine moraju primiti imigrante osuđene za seksualne napade, a koji su im poslani unatoč velikom riziku od ponavljanja zločina.

Stanovnici općine Hassloch u okrugu Bad Dürkheim, skupili su 20.000 potpisa kojima su željeli spriječiti premještaj jednog imigranta koji je odslužio tri godine zatvora zbog seksualnog napada.

Međutim, sud u Koblenzu odbacio je peticiju tvrdeći kako preseljenje imigranta nije protuzakonito.

Očekivano, stanovnici su posebno zabrinuti činjenicom da se imigrant nalazi pod posebnim nadzorom te je dio posebnog promatračkog programa za kriminalce koji su skloni ponavljanju zlodjela. Naime, dotični imigrant prošao je psihijatrijsko vještačenje pri čemu je utvrđeno kako pati od psihoza te da zbog toga mora uzimati lijekove.

Zanimljivost je da je neimenovanom imigrantu odbijen azil. Unatoč tome, sud je odredio daljnju psihijatrijsku procjenu kako bi se ustanovilo predstavlja li on prijetnju za stanovnike.

Dok je novooformljena austrijska vlada obećala beskompromisnu deportaciju svih imigranata koji počine ozbiljne zločine, njemački sustav je i dalje izrazito traljav i trom.

Vođa bavarskog CSU-a, Horst Seehofer, nazvao je velike deportacije praktički nemogućima, dok ljevičarske stranke pod svaku cijenu žele blokirati bilo kakve planove takve naravi.

Slijedom toga, mnogi imigranti kojima je odbijen zahtjev za azil, pored činjenice što su neki počinili i teška kriminalna djela, dobili su dopuštenje da ostanu u zemlji.

Primjer „deportacija“ u Njemačkoj očituje se u nedavnom slučaju gdje je u avion sa 180 mjesta bilo smješteno tek 14 (!) imigranata na putu za Afganistan.

Povezani članci

Posljednje objavljeno