UNHCR tvrdi kako očekuje da Europa primi najmanje 380.000 imigranata godišnje

© Getty
© Getty

Dužnosnici UNHCR-a izjavili su kako najmanje 380.000 imigranata traži utočište u Europi svake godine te da bi Europska Unija trebala učiniti više kako bi primila još veći broj njih.

Prema službenim podacima, EU je povećala broj imigranata koji navodno u Europu dolaze legalnim putem na ukupno 20.000 godišnje. Međutim, UNHCR tvrdi kako to povećanje nije dovoljno te su pozvali na mnogo veće povećanje ove brojke te su naveli kako bi novi prijedlog traženja azila direktno iz Afrike mogao povećati tu brojku, prenosi austrijski Kurier.

Ruth Schöffl, glasnogovornica UNHCR-a, izjavila je: „Izražavamo dobrodošlicu ovim novim idejama te očekujemo da se poveća broj preseljenja.

Mogućnost preseljenja je prirodno povezana s činjenicom da je zaustavljena ilegalna imigracija,“ dodala je.

Schöffl je istaknula „stabilnost“ Europe u odnosu na druge dijelove svijeta, rekavši: „Europa je vrlo stabilna u odnosu na druge kontinente, postoji više od milijun izbjeglica samo u Ugandi.

Začudo, većina pro-imigrantskih organizacija i osoba ignorira ili čak negira sustavan rast kriminala te seriju terorističkih napada koji su direktno povezani s masovnom imigracijom. „Stabilnost“ je to kakvu doživljavaju mnogi Europljani.

Njemačke vlasti potpisale su prošlog tjedna sporazum s Egiptom, prema kojem će u toj zemlji biti otvoreni prihvatni centri u kojima će imigranti moći tražiti azil te preseljenje u Europu. U sličnim pregovorima su i francuske vlasti s Čadom i Nigerom.

I dok se u Europi nastavlja sa sustavnom lažnom propagandom o „izbjeglištvu“ s Bliskog istoka te iz Afrike, upravo u tim krajevima one stvarne izbjeglice pod okriljem UN-a već se duže vrijeme vraćaju u svoje domove.

Autor: Tribun