Uskoro na malim ekranima: Dječja igrana serija o transrodnom djetetu koje uzima hormone za promjenu spola

nintchdbpict000278468206

BBC-eva serija usmjerena ka djeci, opisuje kako Ben postaje Amy uzimajući hormone za promjenu spola. Samo još jedan primjer propagande sa ciljem brisanja prirodne uloge i definicije spolova. A ovaj put propaganda je usmjerena direktno ka djeci.

„Just a Girl“ je samo posljednji u nizu pokušaja normaliziranja, trivijaliziranja, čak i promicanja potpuno nepotrebnog i vjerojatno štetnog procesa kao što je promjena spola u djece. Serija čak podučava djecu o uzimanju hormonske terapije koja zaustavlja pubertet. Znamo li doista kakve sve posljedice takvi lijekovi mogu imati na razvoj osobe? Naravno da ne znamo. Zašto se onda ovakav radikalan proces promiče našoj djeci?

Umjesto da se takav neprirodan proces besramno promiče, namjerno poticanje na promjenu spola u djeteta bi trebalo smatrati zlostavljanjem djece. Primjer je nedavni slučaj gdje je sud oduzeo skrbništvo majci koja je odgajala sedmogodišnjeg sina kao djevojčicu. Dječak je nakon odlaska iz majčinog doma, i početka života sa ocem, nastavio sasvim normalno živjeti kao dječak.

Citat is serije „Just a Girl“:

Amy kaže: „Kad sam se rodila, mama je rekla da je tata bio presretan što ima sina kojeg će voditi na nogomet. Ali mama je znala da sam drukčija. Ona je od početka znala da sam rođena u krivom tijelu.

Amy dodaje: „Mama me je poduprla kada sam napavila Powerpoint prezentaciju za svoj razred o svojoj preobrazbi, te da više neću odlazili u školu u muškoj odjeći već u ženskoj. Ja više nisam bila Ben, ja sam sada Amy.

Amy kasnije priča svom prijatelju Joshu, dječaku koji želi postati djevojčica, da prima hormonske blokatore, nakon što je prošla dugotrajne pretrage, hrpu testova i razgovora u klinici. „Jednom kada su shvatili da sam doista trans, dobila sam ih“, kaže Amy. Amy zatim priča gledateljima kako je zaljubljena u dječaka Liama, ali se također povjerava: „Liam misli da sam djevojčica, ali nisam. Ja sam trans. Što će on reći na to kada dozna? Hoće li prestati biti moj prijatelj? Zašto? To sam i dalje ja, zar ne?“

Serija je primila dosta negativnih kritika od nekoliko grupa zbog „sijanja pomutnje“. Norman Wells, direktor zaklade Obiteljska edukacija, kaže:

Što više promičemo ideju da dječak može biti rođen u djevojčinom tijelu, te da djevojčica može biti rođena u dječakovom tijelu, te da lijekovi i operacije mogu promijeniti te stvari, sve više djece će postati krajnje zbunjeno. Poštivanje i očuvanje djetetovog spola kojeg je dobilo rođenjem bi trebalo biti smatrano ključnim za zaštitu djece. Neodgovorno je od BBC-a što djecu starosti i od samo šest godina izlaže ideji da mogu birati da budu nešto drugo osim svog biološkog spola.

toybox1

BBC brani ideju emitiranja serije tvrdnjom da njihov program obrađuje „univerzalne teme sa kojima se djeca mogu poistovjetiti“.

Ukratko, BBC i ostatak mas-medija su u potpunosti posvećeni promicanju ideje o brisanju spolova, i to serviraju djeci dok još nisu niti ušla u pubertet.

I, još samo za kraj, ako mislite da se ovo vas kao roditelja ne tiče, jer „to je ipak tamo u Engleskoj, na BBC-u, a ne kod nas“, ne brinite, nećete morati dugo čekati, za koju godinu će se ta serija vrtiti i na našem programu, u to budite sigurni.

Izvor: Daily Mail, Vigilant Citizen, Tribun