Kao što smo prethodno najavili, švedska policija isplanirala je boriti se protiv sveopćeg divljanja s pucnjavama u eksplozija – razgovorom s vođama kriminalnih bandi. I doista, vođe kriminalaca ugošćeni su na druženju uz pizzu, zajedno sa rodbinom žrtava pucnjava i tužiteljima, javlja Expressen.

Nakon što je u jednoj od pucnjava nedavno ubijen 15-godišnji dječak, a drugi je teško ranjen, samo nekoliko minuta nakon što je bomba detonirana ispod automobila u drugoj gradskoj četvrti, švedska policija postupila je po već provjereno učinkovitom švedskom pristupu rješavanja takvih problema.

Ne treba niti reći da nitko nije uhićen zbog ubojstva.

Naprotiv, policija je pozvala desetak vođa bandi – od čega se pojavilo njih 9 – na ugodno druženje i razgovor s rodbinom žrtava bjesomučnog nasilja i tužiteljima, uz pizzu.

Dakako, u „demokratskom“ sustavu vođe kriminalnih bandi su na slobodi te ih se ne uhićuje jer nitko nikad „nema dovoljno dokaza“ protiv njih. Stoga ni na sastanku policija nikog nije uhitila.


Plan policije za smanjenje pucnjava u Malmöu: Razgovor s kriminalcima


U skladu s već viđenom imbecilnošću, nesposobnošću i ludilom švedskih vlasti, šef policije Malmöa Stefan Sentéus proglasio je ovaj događaj uspješnim tvrdeći da je poruka koju pokušavaju prenijeti nasilnim zločincima koje su pozvali, pogodila cilj.

Jedan od prisutnih „stručnjaka“ na sastanku, iznio je svoju veliku brigu o sigurnosti kriminalaca rekavši „Vi ste oni koji riskirate biti ozlijeđeni ili ubijeni.

Prošle godine više od 300 pucnjava rezultiralo je s 45 ubijenih i 135 ozljeđenih u Švedskoj.

Istraživanje švedskog Nacionalnog vijeća za sprečavanje kriminala, objavljeno početkom ove godine, otkrilo je da su stanovnici Malmöa pod većim utjecajem kriminala nego u bilo kojem drugom području u zemlji. Otprilike 29 posto ljudi koji žive u gradu izjavilo je da su žrtve zločina.

Ono što švedske vlasti i policija izbjegavaju priznati jest činjenica da iza vala zločina i nasilja stoje gotovo isključivo imigranti, koji i čine ove bande. Štoviše, javno ukazivanje na ovu činjenicu je kažnjivo zakonom.

Reakcija na društvenim medijima sugerira da sastanak na dodir nije prošao dobro s onima koji su očekivali zaštitu od svojih policijskih snaga, umjesto s plodovima.

Prvo nas zlostavljaju i pljačkaju, a onda mi porezni obveznici plaćamo njihovu prokletu pizzu!“, reakcija je jednog od korisnika društvenih mreža. A znamo da je negodovanje na internetu najveći domet svih nezadovoljnika.