Njemački antifašistički ekstremisti upali su u stan zaposlenice agencije za nekretnine te su ju brutalno pretukli, što pravdaju tobožnjim ratom te divljačke skupine protiv razvoja luksuznih stanova u Leipzigu.

Prema glasnogovorniku policije Andreasu Loepkiju, dvojica antifašističkih divljaka premlatila su 34-godišnju ženu udarajući ju više puta šakama u lice, nakon što su u nedjelju oko 19 sati na silu ušli u njezin stan, javlja njemački tabloid Bild.

Loepski je dodao da su, prije nego što su dvojica ekstremista napustila njen stan, rekli: „Zbogom, pozdrav iz Connewitza.

Connewitz je područje Leipziga koje je dobro poznato po svojoj povezanosti s gradskim pokretom ove divljačke skupine.

U posljednje vrijeme Antifa je u više navrata pokušala sabotirati gradilišta luksuznih stanova u Leipzigu. Prošlog mjeseca su ekstremisti ove marksističke skupine zapalili dvije dizalice koje na gradilištu koje je vodila ista tvrtka i time prouzročili štetu od oko deset milijuna eura. Grupa je istog mjeseca spalila nekoliko bagera na nekoliko gradilišta u gradu.

Međutim, napad na agenticu za nekretnine simbol je i osobnog napada u njihovoj kampanji divljačkog nasilja na sve neistomišljenike.

Gradonačelnik Leipziga Burkhard Jung iz Socijaldemokrata tobože se ustao protiv brutalnog napada rekavši: „Crta je prijeđena: militantna lijeva scena se uopće ne suzdržava od napada na nezaštićene žene.

Ideja koju je širila ekstremno ljevičarska scena, da oni vrše nasilje samo nad stvarima i državnim institucijama, ali ne i nad ljudima, izložena je onome što je oduvijek bila: laž“, dodao je Jung.

„Vladavina zakona mora se dosljedno primjenjivati. Moramo biti oprezni da u trenutnoj raspravi o desničarskom terorizmu ne izgubimo iz vida lijevi ekstremizam i njegov prezir prema čovječanstvu, koji nije niži od desničarskih“, rekao je tragikomično Jung, upozoravajući da se stvari kreću i prema politički motiviranom ubojstvu ukoliko se nastave ovakva događanja.

Leipzig nije bio jedini grad koji je vidio viđenje ljevičarskog nasilja tijekom vikenda.

U Berlinu je tijekom nedavnog divljanja stradalo 19 policajaca, nakon što su stotine krajnje antifašističkih divljaka bacale boce, kamenje i druge predmete na njih tijekom prosvjeda protiv deložacija skupina koje trenutno zauzimaju zgrade s niskim najmom.