Uzimaju brod i kreću u akcije presretanja plovila koja krijumčare imigrante u Europu

Foto: GIOVANNI ISOLINO / AFP / Getty Images

Identitarijanski pokret skupio je preko 65.000 eura donacija za akcije praćenja i presretanja brodova organizacija koje „spašavaju“ imigrante na Mediteranu i dovoze ih u Europu.

Projekt pod nazivom „Branimo Europu“, ideja je Identitarijanskog pokreta koji je nastao u Francuskoj, a proširio se drugim zemljama poput Njemačke, Austrije i Italije.

Prikupljeni novac koristitit će se za najam broda kojim će pratiti i presretati plovila raznih nevladinih organizacija koje dovlače imigrante u Europu. Prema njihovim riječima, koristit će taktike u stilu Greenpeace-a.

Ostvarili smo svoj cilj glede financiranja i donacija, te smo primili puno poruka podrške i dobrovoljaca. Imamo posadu i plan, jedino nam još treba brod.

Pratit ćemo te brodove na radare i dokumentirati njihovo kretanje, te vršiti nenasilne akcije u stilu Greenpeace-a kako bismo ih spriječili u njihovim nakanama.

Priupitani što bi učinili da naiđu na imigrante u nevolji na moru, odgovorili su da bi bez oklijevanja spasili iste, ali s jednom velikom razlikom – vratili bi ih u Libiju.

Te nevladine organizacije su glavni uzrok smrti na moru. Kao što je australska kampanja obalne straže potvrdila, jednom kad zaustavite krijumčarenje ljudi, zaustavili ste i utapanja.

S obzirom da naše vlade ne čine dovoljno, mi moramo učiniti nešto. Potezi mnogih organizacija koje se praktički bave krijumčarenjem ljudi, do sada su ostali nekažnjeni i neometani – do sada.

Talijansko tužiteljstvo nedavno je pokrenulo istragu o aktivnostima nekih nevladinih organizacija, a sicilijanski tužitelj Carmelo Zuccaro optužio je nevladine organizacije za direktnu suradnju s krijumčarima ljudi.

Izvor: Breitbart