Poznati pristaša islamskih terorista Anjem Choudary dobiti će smještaj u „sigurnu kuću“ te druge beneficije nakon što odsluži zatvorsku kaznu zbog regrutiranja terorista za Islamsku Državu.

Iako se zasad radi o planu britanskih vlasti, on će sasvim sigurno biti proveden u djelo te će koštati porezne obveznike desetke tisuća funti. Opravdanje za ovakav potez je – strah da bi Choudary mogao oformiti novu pro-terorističku skupinu s drugim ekstremistima koji su izašli iz zatvora, te teroristima koji su se vratili iz Iraka i Sirije.

Choudary i članovi njegove nove skupine al-Muhajiroun biti će navodno pod stalnim nadzorom vlasti te će im biti zabranjen pristup internetu. Navodno će biti podvrgnuti i policijskom satu radi zaštite drugih građana, ali i njih samih, piše The Times.

Mizanur Rahman, koji je također osuđen s Choudaryjem zbog istog zlodjela, također će biti oslobođen za nekoliko tjedana. Obojica će izaći iz zatvora nakon što su odslužili samo polovicu od predviđenih pet i pol godina zatvora.

Usporedbe radi, zbog posjedovanja suzavca za samoobranu, u Britaniji je moguće dobiti i do 10 godina zatvora, ovisno o tome je li suzavac upotrebljen.