Vatikanska policija prekinula homoseksualne orgije u domu tajnika jednog od savjetnika pape Franje

© AP
© AP

Vatikanska policija prekinula je homoseksualne orgije koje su se odvijale u domu tajnika jednog od ključnih savjetnika pape Franje, piše talijanski portal Il Fato Quotidiano. Stan pripada vatikanskoj Kongregaciji za doktrinu vjere, koja je zadužena za borbu protiv seksualnog zlostavljanja od strane crkvenih poslanika.

Nakon što je policija upala u stan, pronašla je drogu i skupinu muškaraca koji su uhvaćeni u međusobnim seksualnim odnosima.

Kardinal Francesco Coccopalmeiro | © Reuters

Talijanski mediji navode kako je trenutni korisnik stana tajnik kardinala Francesca Coccopalmeiroa, jednog od ključnih pomoćnika pape Franje. Coccopalmeiro voditelj je Papinskog vijeća za zakonodavne spise, koji je svojedobno izjavio kako Vatikan nikad neće „blagosloviti brak homoseksualaca.“

Vatikan se još tijekom ožujka našao na meti optužbi zbog lošeg ponašanja svećenika diljem Italije, među kojima su skandali koji su uključivali orgije, prostituciju i pornografiju.

Kako mediji tvrde, papa Franjo od svojeg postavljanja za poglavara Crkve, navodno pokušava uvesti red u Vatikanu. Taj „red“ vjerojatno se očituje i u tome da se i dalje svećenike-pedofile štiti od odgovaranja za zločine počinjene prema onima najranjivijima – djeci.

Autor: Tribun