U svom drugom danu rasprava, sudionici Vatikanske sinode o Amazonskoj regiji predložili su dodavanje „grijeha protiv okoliša“ popisu tradicionalno priznatih grijeha.

Sudionici su pozvali na „ekološko obraćenje“ koje bi ljudima omogućilo da „težinu grijeha protiv okoliša vide kao grijehe protiv Boga, protiv našeg bližnjega i protiv budućih generacija“, izvijestio je Vatican News.

Oglas:

        

To bi podrazumijevalo potrebu za stvaranjem i širenjem teološke literature koja bi uključivala ‘ekološke grijehe’ zajedno s tradicionalnim grijesima“, navodi se u izvješću.

Radni dokument sinode uokviruje cjelokupno pitanje obnove Crkve u amazonskoj regiji s obzirom na okoliš, predlažući „nove staze za Crkvu i cjelovitu ekologiju.”

Kako bi bila „još više sinodalna“, Crkva mora slušati „narode i zemlju dovodeći u dodir s obilnom stvarnošću Amazone punom života i mudrosti, ali i suprotnosti“, stoji u tekstu.

To nastavlja s pozivom izazvanim destruktivnim krčenjem šuma te izvlačećim aktivnostima i to zahtijeva cjelovito ekološko preobraćenje“, kaže se.

Dokument iznova i iznova upućuje članove sinode da skrenu svoju pažnju na pozive zemlje i „obraćenje“.

Agresija prema ovoj vitalnoj zoni Majke Zemlje i njezinih stanovnika prijeti njihovom opstanku, njihovoj kulturi i duhovnosti“, nastavlja se. „To također utječe na život čitavog čovječanstva, posebno siromašnih, isključenih, marginaliziranih, progonjenih. Sadašnja situacija hitno zahtijeva cjelovitu ekološku preobrazbu.

Ukratko, vodstvo Crkve se nakon više stoljeća lažne brige o ljudskim dušama najednom okrenula tobožnjoj brizi za okoliš. Naime, dosad je „briga“ o ljudskim dušama donosila unosan profit, a profitabilnost „klimatskih promjena“ nije upitna.

Imbecilni neo-marksistički kult pseudo-ekologa je usprkos svoj svojoj iracionalnosti privukao znatan broj društvenih klaunova, što nikoga ne treba čuditi. Psihologija masa pokazala se ovdje vrlo uspješnom te još jednom dokazala da racionalno mišljenje, logika, činjenice i stvarnost nisu bitni – bitno je ono u što „vjerujete“, a ne ono što „znate“.

No, kao i ostali vjerski kultovi, za očekivati je da će i ovaj „klimatski“ završiti kobno po njegove sljedbenike.