Većina Amerikanaca podržava promjene koje Musk uvodi na Twitteru

Foto: Saul Martinez

Značajan dio američkih građana podržava napore Elona Muska da osigura slobodu govora na Twitteru, prema anketi Trafalgar/Convention of State.

Anketa je pitala ispitanike podržavaju li Muska koji želi učiniti Twitter “slobodnijom i transparentnijom platformom”. Prema istraživanju, 52,3 posto odgovorilo je pozitivno, dok 31,3 posto ne podržava Muskove postupke na Twitteru. Preostalih 16,3 posto bilo je “nisu sigurni”. Bez opcije “nisam siguran” podrška Musku skočila je na 62,6 posto, dok su oni protiv takvih promjena samo 37,4 posto.

Među demokratima, 59,3 posto bilo je protiv Muska, 23,5 posto nije bilo sigurno, a samo 17,1 posto pružilo je podršku. Među republikancima je podrška Muskovom djelovanju bila 84,8 posto, što je najviše u istraživanju. Samo 10,2 posto nije bilo sigurno po tom pitanju, dok je samo 5 posto odbacilo Muskove pokušaje.

Što se tiče ispitanika koji nisu povezani ni s jednom stranom, njih 54,2 posto podržalo je Muskova jačanja slobode govora i transparentnosti na Twitteru, dok je samo 30,5 posto odbacilo takav razvoj događaja.

Istraživanje, u kojem je sudjelovalo 1085 vjerojatnih glasača na općim izborima, provedeno je između 30. studenog i 3. prosinca.

Anketa Trafalgar/Convention of States dolazi nakon što je Musk prošli mjesec priznao da je Twitter prije nego što je preuzeo vlast imao antikonzervativne pristranosti.