Većina Amerikanaca vjeruje da Amerika ide u krivom smjeru

Većina odraslih Amerikanaca vjeruje da se SAD kreće u “pogrešnom smjeru”, a anketa je pokazala da se samo 21 posto ispitanika slaže s putem kojim zemlja ide.

Nedavna anketa Associated Press-NORC istraživačkog centra, koja je provedena u danima nakon svrgavanja zastupnika Kevina McCarthyja (R-CA) s mjesta predsjednika Zastupničkog doma, pokazala je da se 78 posto odraslih Amerikanaca ne slaže sa smjerom kojim zemlja ide.

Anketa je također otkrila da je opće slaganje među odraslim osobama s pravom glasa u opadanju, s porastom od tri boda kod odraslih koji prošlog mjeseca misle da je smjer “pogrešan”.

Prema nalazima AP-NORC-a, Amerikanci gaje najnegativnije osjećaje o općem smjeru u kojem se kreću kao zemlja od svibnja, a to je bilo tijekom vijesti o krizi gornjeg duga.

Predsjednika Joea Bidena podržava svega 38 posto, dok 61 posto ispitanika ne odobrava posao koji obavlja. Još jedno pitanje postavljeno je u smislu ukupne naklonosti, na koje je 54 posto ispitanika odgovorilo da na Bidena gleda nepovoljno u usporedbi s 42 posto koji ga gledaju povoljno.

Bivši predsjednik Donald Trump lošije je ocijenjen, s 58 posto ispitanika dalo mu je nepovoljnu ocjenu, u usporedbi s 37 posto onih koji su rekli “povoljno”.

Najnoviji podaci RealClearPoliticsa pokazuju da su dva predsjednička kandidata jednaka, a republikanac ima prednost od 0,8 postotnih bodova.