Većina Amerikanaca vjeruje da su Bidenovi bili uključeni u mutne poslove

Foto: Drew Angerer

Anketa, provedena između 17. i 18. svibnja, pitala je sudionike: “Iz onoga što znate, mislite li da je Hunter Biden bio umiješan u nezakonitu trgovinu utjecajem i utaju poreza ili mislite da nije bio umiješan u takve zločine?”

Od registriranih birača, 63 posto ispitanika, uključujući 83 posto republikanaca i 65 posto birača izvan dviju glavnih stranaka, vjeruje da je Hunter Biden “bio umiješan u nezakoniti utjecaj”. Više od četiri od deset demokrata vjeruje isto.

Većina od 53 posto ispitanika kaže da je predsjednik Biden bio uključen “u nezakonitu shemu trgovine utjecajem” sa svojim sinom dok je bio potpredsjednik. To uključuje većinu republikanaca (79 posto) i neovisnih (58 posto), dok većina od 75 posto demokrata misli suprotno.

Štoviše, 55 posto svih sudionika kaže da Federalni istražni ured (FBI) “zapravo ne istražuje u potpunosti” prijenosno računalo Huntera Bidena ili “inozemne poslove”, uključujući većinu republikanaca i birača trećih strana i nepovezanih birača, dok 66 posto demokrata misle da agencija “potpuno istražuje” slučaj.

Anketa je također pokazala da velika većina registriranih birača, njih 70 posto, ima značajnu zabrinutost zbog “uplitanja FBI-a i obavještajnih agencija u buduće predsjedničke izbore”. Njih 37 posto je “Vrlo zabrinuto”, a 33 posto je “Donekle zabrinuto” naspram 30 posto koji nemaju takvih briga.