Većina Amerikanaca želi više američkog diplomatskog angažmana umjesto ratova, te manje američkih vojnika stacioniranih u inozemstvu, pokazalo je istraživanje provedeno u vrijeme kaotične američke evakuacije Afganistana.

Istraživanje, koje je Reuters objavio u srijedu, osmislila je neprofitna, nestranačka Zaklada Eurasia Group, a provedeno je od 27. kolovoza do rujna. 1. Utvrdilo se da 58,3% vjeruje da bi se Sjedinjene Države trebale više uključiti u pregovore o pitanjima kao što su klimatske promjene, ljudska prava i migracije.

Također je otkrilo da 21,6% ispitanih vjeruje da bi se Sjedinjene Države trebale manje angažirati, dok 20,1% nije imalo mišljenje.

Od 2.168 ispitanih, 42,3% vjeruje da bi Sjedinjene Države trebale smanjiti broj vojnika u Europi, Aziji i na Bliskom istoku, smanjiti obveze obrane tamošnjih zemalja i postupno prebaciti regionalnu sigurnosnu odgovornost na saveznike.

Anketa, koju je Reuters pregledao prije objavljivanja u srijedu, pokazala je da 32,2% vjeruje da bi Sjedinjene Države trebale ili zadržati ili pojačati svoje trupe u inozemstvu, dok 25,5% nije imalo mišljenje.

62,6% podržava oživljavanje nuklearnih pregovora s Iranom i traženje sporazuma koji sprječava njegov razvoj nuklearnog oružja, dok se 37,4% protivi razgovorima i zalaže se za pritisak na Iran ekonomskim sankcijama kako bi se spriječilo dobivanje takvog oružja.

42,2% vjeruje da bi američka vojska trebala braniti Tajvan ako bi ga napala Kina, 16,2% vjeruje da ne bi trebalo, a 41,6% nije bilo sigurno.