Većina Amerikanaca želi optužnicu protiv Hillary Clinton zbog email skandala

580b7909c4618839088b4699

Više od polovice Amerikanaca ne slaže se sa odlukom FBI-a da ne podigne optužnicu protiv Hillary Clinton radi skandala oko izbrisanih službenih emailova.

Istraživanje koje je proveo Rasmussen Reports pokazalo je da 65 posto ispitanika smatra da je Clinton prekršila zakon pohranivši 30.000 službenih emailova na svoj privatni server, koje je nakon toga izbrisala umjesto da ih preda FBI-u.

Od ukupnog broj ispitanika 53 posto smatra da je protiv nje trebala biti podignuta optužnica zbog uništavanja službenih podataka i skrivanja istih od istražnih organa.

Kada se ispitanici podjele na republikance i demokrate, 82 posto njih koji bi glasali za Clinton, smatra da je FBI ispravno postupio ne podigavši optužnicu. Što se tiče republikanaca, tu je situacija dijametralno suprotna, njih 92 posto vjeruje da se optužnica trebala podignuti, reflektirajući pritom stav njihovog kandidata Donalda Trumpa, koji je izjavio da će Clinton završiti u zatvoru ako on pobijedi.

Ako ja pobjedim, naložit ću državnom tužiteljstvu da istraži cijeli slučaj“, rekao je tijekom debate pred desetak dana.

Upitani koliko je email skandal bio presudan u njihovom odabiru kome će dati glas na izborima, 70 posto ispitanika potvrdilo je da im je to bilo od važnosti, dok je 49 posto kazalo da je bilo od presudnog značaja. Njih samo 27 posto reklo je da im to uopće nije bio bitno.

Prema posljednjim anketama koje je objavio Rasmussen Reports, Trump je u laganom vodstvu sa 43 posto naprema 41 posto glasača koji bi glasali za Clinton.

Izvor: RT