Na razini čitave Europske Unije, uključujući donedavnu članicu Veliku Britaniju, samo Britanci i Danci su izgleda zadovoljni načinom na koji njihove vlasti provode program dobave cjepiva i procjepljivanja populacije.

Istraživanje je pokazalo da je čak 85 posto ispitanih Britanaca zadovoljno potezima britanske vlade, što i nije čudno s obzirom da se tamo procjepljivanje provodi četiri puta brže nego u EU. Od zemalja EU, jedina Danci s 55 posto ispitanih podržavaju postupke svoje vlade, dok je potpora u svih ostalim zemljama ispodpolovična.

Istraživanje koje je proveo servis YouGov pokazalo je da u ostalim zemljama ima više onih koji su nezadovoljni radom svojih vladajućih po pitanju problematike s cjepivima. Tako je u Švedskoj zadovoljno 31 posto ispitanih, i Francuskoj 18 posto, a u Njemačkoj tek 14 posto ispitanih.

Slično tome, u Velika Britanija i Danska su jedine zemlje gdje je natpolovična većina ispitanih zadovoljna načinom na koji su vlasti zaštitile radna mjesta u vrijeme pandemije. Po pitanju optimizma i očekivanja da se pitanje pandemije riješi tijekom ove godine, tu prednjače opet Britanci, Danci i Šveđani.