Australska veganka podigla je sudsku tužbu protiv susjeda koji su navodno „namjerno dopustili da miris pečenog mesa i ribe s roštilja u njihovom dvorištu“, prijeđe u njeno dvorište, te su ju na taj način terorizirali. Osim što joj smeta miris pečenog mesa, zasmetao joj je i dim cigareta te zvuk djece koja igraju košarku.

Žena iz Pertha navodi da je svetost njenog dvorišta narušena jer su susjedi namjerno dopustili da miris pečenog mesa i ribe uđe u njeno dvorište.

Stavili su to tamo da bi ja mirisala ribu, sve što osjetim je riba… ne mogu više izaći u dvorište“, požalila se Cilla Carden.

Nakon što je njezinu tužbu odbacio sud na osnovu nedostatka dokaza, podnijela je tužbu Vrhovnom sudu Zapadne Australije. I ta tužba je odbijena u srpnju.

Odvjetnik John Hammond rekao je da je odlazak na Vrhovni sud bio krajnja opcija, ali to nije spriječilo Carden od traženja pravne zadovoljštine.

Carden je u razgovoru za Nine News rekla da vjeruje da su susjedi namjerno dopustili da miris pečenog mesa uđe u njeno dvorište. Na to je pridodala i dim cigareta i zvuk djece kako igraju košarku.

To je bilo strašno, uznemirujuće, noćna mora, nisam mogla spavati nakon toga“, požalila se Carden.