Zlo dolazi u raznim oblicima. Ovog tjedna, došlo je prikriveno u 31-godišnjem instruktoru fitnesa koji je nasmrt pretukao svoju posvojenu kćerku Elsie. Nakon nekoliko mjeseci zlostavljanja djeteta,  Matthew Scully-Hicks ubio je djevojčicu grubom trešnjom i lupivši njenom glavom o tvrdu podlogu.

Matthew i njegov muž Craig su posvojili malu Elsie, te su 13 dana prije njezine smrti okončali postupak posvajanja, te dobili potrebne papire. Elsie nije imala sreće u svom kratkom životu. Njezina majka je ovisnica o drogama, te ju je socijalna služba oduzela majci pet dana nakon rođenja.

[do_widget id=text-53]

To je trebala biti druga šansa za malu Elsie, da nađe novi dom u kojem će biti voljena i gdje će se skrbiti o njoj. No, umjesto toga, slijedili su mjeseci patnje i zlostavljanja, koji su na posljetku rezultirali smrću djeteta.

Socijalna služba odlučila je dati Elsie na posvajanje homoseksualnom paru Matthewu i Craigu, koji su trebali djetetu osigurati novi dom, te se brinuti o njoj kao da je doista njihova kćer.

Obdukcijom je utvrđeno da je dijete doživjelo strašne ozljede, prema riječima liječnika „slične onima nakon prometne nesreće“. Imala je krvarenje u mozak na tri mjesta, krvne podljeve iza oba oka, višestruke prijelome noge, lubanje i slomljena tri rebra. Prethodno je Elsie već zaprimana zbog „pada s visine“, te zastoja rada srca.

Šokantne ozljede pronađene na tijelu djeteta

Unatoč višestrukim prijemima kod liječnika i zabilježenim ozljedama, te posjetama socijalnih službi, nije nije zamjetio, ili se nije usudio zamjetiti očajno stanje u kojem se dijete nalazi. Jedna socijalna radnica čak je komentirala kako Elsie i njeni novi očevi imaju „dobar odnos“.

Jednog od tih novih očeva, Matthewa, koji je i ubio dijete, u više su navrata čuli susjedi kako viče na dijete, a u tekstualnim porukama svom partneru otvoreno je opisivao bebu kao „psihopata“, „gnjavež“ i „sotonu odjevenu u pelene“.

Sve to bi samo po sebi bilo dovoljno da svakome tko ovo čita slomi srce, no najtragičnija od svega jest činjenica da je Elsie imala svoju obitelj koja ju voli i koja se željela skrbiti za nju. Njena baka cijelo je vrijeme bila u kontaktu sa socijalnim službama i pokušavala je dobiti skrbništvo nad djetetom.

Njena baka pokušavala ju je posvojiti, no odluka socijalne službe bila je da odbije dati dijete na skrb svojoj baki, jer prema njihovom mišljenju „ona to ne bi bila u stanju“. Dakle da rezimiramo, socijalna služba koja bi se trebala brinuti za dobrobit djeteta smatra da se djetetova baka, njena direktna obitelj, žena koja je imala svoju djecu i odgajala ih, ne može brinuti za dijete, ali zato smatra da se za dijete mogu brinuti dva muškarca koji nikad u životu nisu imali kontakta s malo djecom.

Matthew Scully-Hicks utvrđen je krivim za ubojstvo djevojčice

Bez obzira u kojim okolnostima njena baka živi, niti koliko godina ima, ona bi se zasigurno bolje brinula o maloj Elsie. Ovaj muškarac nije bio u stanju izdržati osnovne „probleme“ koji se javljaju kod male djece, od buđenja tijekom noći, odbijanja hrane, plakanja po noći, to su stvari uobičajene za malu djecu. Postavlja se pitanje, ako nije u stanju nositi se s time, zašto je uopće išao na posvajanje? Pa ni kućnog ljubimca ne uzimamo ako nismo spremni brinuti se za njega, a kamoli dijete.

Prema riječima socijalne radnice upoznate sa slučajem, a koja je odlučila istupiti u javnost, Matthew nije efikasno provjeren kao kadnidat za posvajanje. Naime, razlog je banalan i posve apsurdan. Ljudima iz socijalne službe činilo se kao atraktivna ideja dati na posvajanje dijete homoseksualnom paru, čime su htjeli dokazati svoju „progresivnost“.

Bez obzira na seksualnu orjentaciju posvojitelja, koja direktno ovdje nije niti bitna, ostaje gorak okus činjenice da socijalne službe nisu na prvo mjesto stavile dobrobit djeteta, već vlastitu političku motivaciju. Ovo nije prvi put, posebno u Velikoj Britaniji, da iste službe zakažu u odgovornom obavljanju svoj posla, jer ih se potiče da svoj posao ne gledaju samo kroz prizmu zaštite djece, već kao promicatelja političke korektnosti.

IZVORdaily mail