Velika Britanija: Irački pedofil pošteđen deportacije jer tvrdi da je biseksualac

Irački pedofil pošteđen je deportacije nakon što je tvrdio da se boji progona kod kuće jer je biseksualac.

Muškarac, poznat samo kao M.A. zbog naredbe o anonimnosti, ilegalno je ušao u Ujedinjeno Kraljevstvo u rujnu 2017. U studenom 2018. osuđen je na 10 mjeseci zatvora zbog zlostavljanja djeteta i naređeno mu je da se upiše u registar seksualnih prijestupnika.

Dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova htjeli su ga deportirati nakon njegove kazne. Potpisani su papiri za deportaciju, a 2019. izdana je naredba da se izbaci iz Velike Britanije.

Ali perverznjak je dobio posljednju pravnu ponudu za ostanak nakon što je imigracijskom sudu rekao da bi trebao biti zaštićen na temelju ljudskih prava “na temelju svoje biseksualnosti” jer je bio u opasnosti od nasilja zbog svoje seksualnosti. Također je zatražio zaštitu prema svom pravu na obiteljski život u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sutkinja Višeg suda Therese Kamara, koja sjedi u središtu Londona, podržala je prvotnu presudu. Rekla je na žalbenoj raspravi: “Strah od progona od strane njegove obitelji zbog njegove seksualnosti je relevantan faktor, kao i potencijalni rizik od javnosti, diskriminacija od strane vlasti i nedostatak zaštite za LGBTI osobe.”