Prema najnovijem izvješću i popratnim statistikama, broj osuda za kriminalna djela na rekordno je niskoj razini, unatoč činjenici da je kriminal možda i na vrhuncu.

Statistika pokazuje da je britanska policija zabilježila povećanje od 11 posto kaznenih djela, čak 5,5 milijuna, dok je broj osuda pao za 7 posto, te se nalazi na rekordno niskoj razini još od kako se počela voditi statistika 1970. godine.

Alternativne metode suzbijanja prekršaja također su u padu, poput mjera upozorenja, opomena i novčanih kazni.

[do_widget id=text-53]

Predstavnici policije i sudstva za ovu situaciju krive smanjenje proračunskih sredstava, kao i povećanje posla vezanog uz kompleksne slučajeve poput zlostavljanja djece i seksualnog iskorištanja.

Sustav je pod tolikim pritiskom da se slučajevi koji su se prije rutinski obrađivali, sada ignoriraju“, priznao je britanski parlamentarac John Woodcock.

Vodeći policijski dužnosnik John Apter već je ranije izjavio da „ulazimo u sferu gdje neka djela više neće biti istraživana i gonjena, dok to nije bio slučaj prije nekoliko godina… u tim slučajevima mi smo iznevjerili javnost… javnost već sad osjeti posljedice toga, a osjetit će ih sve više i više“.

IZVORBreitbart