Velika Britanija u posljednje 3 godine potrošila 36 milijardi funti na strane studente i nezaposlene strance

Objavljeno:

Izvješće je pokazalo da su britanski porezni obveznici subvencionirali strane studente i “ekonomski neaktivne” migrante bez posla u iznosu od 36 milijardi funti u posljednje tri godine.

Analiza najnovijih podataka Ureda za nacionalnu statistiku (ONS) od strane Centra za kontrolu migracija pokazala je da su migranti bez posla koji su u zemlju ušli legalno primili 23,74 milijarde funti potpore od poreznih obveznika od 2020. godine.

Prema posljednjim brojkama ONS-a, između listopada i prosinca, procjenjuje se da je u Ujedinjenom Kraljevstvu živjelo 724 000 migranata u dobi između 16 i 64 godine koji se smatraju “ekonomski neaktivnima”, koje vlada definira kao “ljude bez posla koji nisu bili zaposleni, a traže posao unutar posljednja 4 tjedna i/ili ne mogu započeti s radom unutar sljedeća 2 tjedna.” To je poraslo sa 623 500 u 2020., što je povećanje od 16 posto.

Uzimajući u obzir međunarodne studente, broj stranaca koji primaju financijsku potporu od vlade penje se na 1.135.949 u 2023., u usporedbi s 909.771 u 2020., što je povećanje od 25 posto. Sveukupno, prema Centru za kontrolu migracija, strani studenti i legalni migranti bez posla koštali su porezne obveznike Ujedinjenog Kraljevstva 35,84 milijarde funti od 2020., izvijestio je The Express.

Unatoč dugogodišnjim obećanjima konzervativne vlade da će smanjiti migraciju na desetke tisuća – za što su visoki dužnosnici priznali da je bila samo izborna retorika, a ne nešto što je stranka ikada imala namjeru ispuniti – masovna imigracija u Britaniju nastavila je rasti, s rekordnih 1,4 milijuna stranaca kojima je dopušten ulazak u zemlju samo u posljednje dvije godine.

Ravnatelj istraživanja u Centru za kontrolu migracija Robert Bates rekao je da je izvješće pokazalo da je “masovna migracija daleko od ekonomskog lijeka za sve kako ga zagovaratelji otvorenih granica predstavljaju”.

Mediji političke klase i establišmenta javnosti su govorili ad nauseam o navodnim pozitivnim stranama masovne migracije, a zagovornici otvorenih granica tvrdili su da je ona neophodna za poticanje gospodarskog rasta. Ipak, unatoč tome što je vidio najveći val stranaca koji su ikada ušli u zemlju, Bates je primijetio da to nije spriječilo zemlju da uđe u recesiju.

Povezani članci

Posljednje objavljeno