Veliki kipovi golog Donalda Trumpa pojavili se na više mjesta u SAD-u

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters
Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters
Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Glomazni kipovi obnaženog Donalda Trumpa pojavili su se u više američkih gradova. Tako ih se moglo naći u Cincinnatiju, New Yorku, San Francuscu, Los Angelesu, Clevelandu i Seattleu, u četvrtak ujutro. Prema portalu Mashable, za ovu akciju „krivicu“ su preuzeli anarhisti okupljeni oko skupine Indecline.

Projekt je jednostavno nazvan „Car bez jaja“, a inspiracija za naziv došla je od Hans Christian Andersenove bajke „Carevo novo ruho“.

The Emperor Has No Balls. (watch the full video – link in bio) #INDECLINE

A video posted by INDECLINE (@indeclineofficial) on

Washington Post je objavio da je umjetnik koji je izradio ove kipove osoba pod imenom Ginger koji očito sugerira da je Trump vrlo sličan caru bez odjeće – čovjeku opsjednutom svojim imidžom koji je slijep na svoje pogreške.

Kipovi nose prije spomenuto ime jer je Trump doslovce prikazan bez mošnji.

Foto: Getty Images / Spencer Platt

Naime, Ginger, koji je izradio kipove, dizajnirao je i izrađivao čudovišta za kuće strave te je za Washington Post izjavio: „Trump je samo još jedno čudovište, stoga je bilo u mojoj domeni kreirati ove monstruoznosti.

Kipovi su vrlo brzo uklonjeni, ali su mnogi prolaznici odlučili slikati se pored kipa, što možda jednim dijelom i ukazuje na njegovu veliku popularnost.

Izvor: Mashable / Washington Post / Tribun