Papa Franjo donirao je 500.000 dolara za pomoć imigrantima koji se trenutno nalaze u graničnim područjima Meksika, a žele ilegalno ući u SAD.

Vatikan je u subotu objavio kako je od vitalne važnosti pružiti pomoć u uvjetima slabe globalne medijske pokrivenosti, prenosi Vatican News.

Katolička crkva odlučila je time financirati 27 projekata među meksičkim vjerskim zajednicama koje su zatražile pomoć za pružanje osnovnih potreba ilegalnim imigrantima.

2018. godine, šest migrantskih karavana ušlo je u Meksiko, ukupno 75.000 ljudi. Najavljen je dolazak drugih skupina,“ tvrde iz Vatikana.

Svi ti ljudi ostali su u blokadi, bez mogućnosti za ulazak u Sjedinjene Države, bez doma ili sredstava za život. Katolička crkva je ugostila je tisuće njih u hotelima unutar biskupija ili vjerskih zajednica, pružajući osnovne potrepštine, od stanovanja do odjeće.

Istovremeno, papa je Caritasu i siromašnima na rimskoj željezničkoj postaji Termini darovao – čokoladno jaje mase 20 kilograma, javlja Tgcom 24.

Izvor: Twitter

Na svoj imendan, Sveti otac donirao je 20 kilograma teško čokoladno jaje siromašnima koji su dobrodošli u kantinu Caritasa na postaju Termini u Rimu,“ navodi Alessandro Gisotti, zamjenik direktora ureda za medije u Vatikanu.