Veza između zubarskih plombi i kroničnih bolesti

Izloženost organizma živi već se dugo vremena smatra štetnima za ljudsko zdravlje, što je pokazalo već mnoštvo istraživanja. Između ostalog, živa se koristi za zubarske plombe, takozvane klasične amalgamske plombe. Amalgami su slitine žive i drugih metala, živa se pritom koristi zbog svojih vezivnih svojstava i dugotrajnosti takvih plombi.

Istraživanja su pokazala da dugotrajna izloženost živi može uzrokovati sljedeće posljedice:

Kardiovaskularne probleme – utjecaj štetnih kemikalija na srce često je vidljiv tek nakon nekoliko mjeseci ili godina, a može uzrokovati slabljenje srčanog mišića čiji simptomi uključuju zamor, osjećaj nedostatka zraka, povećanje težine i neugodan osjećaj pri ležanju na leđima.

Reproduktivne bolesti – živa se i prije dovodila u vezu sa smanjenim brojem spermija kod muškaraca i problemom neplodnosti. Kod žena može uzrokovati PMS i spontani pobačaj, te može imati utjecaj na plod kod trudnica.

Neurološki problemi – Minamata bolest je samo jedan oblika neoruloških oštećenja koje uzrokuje živa, simptomi uključuju drhtanje, gubitak motoričkih vještina, problemi s govorom, sljepoća, pa čak i koma. Novorođenčad čije majke su konzumirale živu mogu se patiti od mentalne zaostalosti.

Istraživanje koje je proveo tim stručnjaka s američkog  sveučilišta Georgia pokazalo je da je razina žive u krvi osoba koje imaju osam amalgamskih plombi u ustima dvostruko veća od onih koji nemaju plombe.

Nisu samo pacijenti ti koji su izloženi otrovnom djelovanju žive. Zubarsko osoblje također je izloženo živinim parama svaki put kad ugrađuju amalgamske plombe.

Autor: Ivica Mandekić

IZVORNatural News