VIDEO: 12-godišnjakinja volontirala za testiranje Pfizerovog cjepiva, a danas je u kolicima i hrani se na cjevčicu

Na događaju koji je priredio američki senator, majka je plakala prepričavajući kako je Pfizerovo eksperimentalno cjepivo protiv koronavirusa ostavilo njezinu prethodno zdravu, aktivnu 12-godišnju kćer u invalidskim kolicima, prenosi FOX News.

U ponedjeljak 28. lipnja, senator Ron Johnson je bio domaćin konferencije za novinare na kojoj se raspravljalo o nuspojavama povezanim s cjepivima protiv Covida-19. Stephanie de Garay u suzama je objasnila da je njezina 12-godišnja kći Maddie sada vezana za invalidska kolica nakon što je dobrovoljno primila cjepivo Pfizera kao dio ispitivanja.

Otkako je dobila injekciju, Maddie je devet puta bila na hitnoj, a u tri navrata bila je u bolnici po dva mjeseca.

Maddie i njezini roditelji bili su uzbuđeni što je mogla sudjelovati u ispitivanju cjepiva, jer su pobornici cijepljenja i znanosti. Međutim, nakon što je primila drugu dozu cjepiva Pfizer na 20. siječnja, Maddie je odmah osjetila bol u ruci u kojoj je cijepljena. U sljedeća 24 sata razvila je jake bolove u trbuhu i prsima.

Maddie je rekla majci da se osjeća „kao da mi se srce čupa kroz vrat“ dok je proživljavala bolne „električne udare“ na vratu i kralježnici, prisiljavajući je da se pogrbi i tako hoda.

Po uputi administratorice i medicinske sestre za ispitivanje cjepiva, Maddieini roditelji odveli su je na hitnu pomoć, gdje odvedena u laboratoriji i testirana je na upalu slijepog crijeva, dana joj je infuzija, a zatim je – poslana kući. Dijagnosticiran joj je „štetni učinak početnog kontakta s cjepivom“.

Tijekom sljedeća dva i pol mjeseca Maddieina majka rekla je da su bolovi u trbuhu, mišićima i živcima postali nepodnošljivi. Maddie je patila od gastropareze, mučnine i povraćanja, nepravilnog krvnog tlaka, gubitka pamćenja, omaglice, glavobolje, vrtoglavice, nesvjestice, napadaja, verbalnih i motoričkih tikova, problema s menstrualnim ciklusom, izgubljenog osjećaja tijela od struka prema dolje, izgubljene kontrole nad crijevima i mokraćnim mjehurom te da joj je postavljena nazogastrična sonda jer je izgubila sposobnost jesti.

„Zašto se ona ne vrati u normalu? Prije ovoga bila je potpuno dobro,“ rekla je Stephanie de Garay, Maddieina majka. Maddie se prijavila za ispitivanje cjepiva Pfizer „kako bi pomogla svima ostalima i oni ovdje ne pomažu. Prije nego što je Maddie dobila posljednju dozu cjepiva, bila je zdrava, imala je odlične ocjene, imala je puno prijatelja i imala je život.“

Neki su liječnici pokušali njezino neurološko stanje pripisati tjeskobi i pokušali poslati Maddie u bolnicu za psihičke bolesnike. Zbog toga su njezini roditelji tražili pomoć iz drugih izvora. Upoznali su druge koji imaju problema od sličnih nuspojava cjepiva i povezali ih s kompetentnim medicinskim stručnjacima.

„Sve što želimo je da se Maddie vidi, čuje i da joj se vjeruje jer toga dosad nije bilo. A mi želimo da dobije njegu koja joj je prijeko potrebna, kako bi se mogla vratiti u normalu“, rekla je de Garay.

Tijekom susreta sa senatorom i drugi su podijelili svoja loša iskustva nakon testiranja navodno sigurnog i učinkovitog cjepiva.

„Osjećaj kao da vam je kroz tijelo prošao mali elektronički šok, poput zaglavljenja u vibrirajućoj stolici, kao da ste zalijepljeni za njega, i nikad ne prestaje. U rukama imam drhtanje zbog čega nisam sigurna hoću li ikad više moći obavljati praksu kao higijeničarka. I toliko se bojim da bih nakon toga mogla imati neurološki problem, poput Parkinsonove bolesti“, rekla je Kristi Dobbs, zubna higijeničarka iz Missourija, koja dodaje da njezine nuspojave uključuju bol, paresteziju i lupanje srca.

„Mi smo kolateralne žrtve pandemije. Kao što vidite, oporavljam se. Mogu hodati, dodir ruke mog sinčića više nema osjećaj kao da me prži vatra“, rekla je Brianne Dressen. Ona je odgojiteljica iz Utaha, koja se prijavila za pokusno ispitivanje cjepiva AstraZeneca.

Senator Johnson je rekao da mu je cilj dati tim ljudima platformu, pa će ih zdravstvena zajednica prepoznati i doći do temeljnog uzroka – pronaći lijek za ove probleme i spriječiti ozbiljne nuspojave za one koji će dobiti cjepiva u budućnosti.

Povjerenica za zdravstvo Milwaukeeja Kirsten Johnson kritizirala je senatora. „Senator Ron Johnson, koji je javno potvrdio da nije cijepljen, danas je iskoristio svoju platformu za podizanje zavaravajuće zabrinutosti u vezi s cjepivom protiv Covida-19. Znanstvene činjenice o cjepivu protiv Covida-19 ostaju: sigurno je, učinkovito je i komplikacije su izuzetno rijetke. Što je još važnije, spašava živote.“

Usprkos izgledno velikom broju slučajeva problema s cjepivima, vlasti u sprezi s medijima žrtvama ovog eksperimentiranja ne priznaju takve nuspojave te i dalje sustavno šire istu propagandu straha izmiješanu s tobože jedinim rješenjem koje to zapravo nije.