Video 4-godišnjaka kako repetira praznu pušku – preslatko ili prestrašno?

Medijsku prašinu podigao je video 4-godišnjaka koji vješto prikazuje svoje umijeće repetiranja puške na sajmu oružja koji je organizirala američka udruga za vatreno oružje NRA u Dallasu. Dječak potom prikazuje kako zamjenjuje spremnik i poteže okidač, iako naravno u pušci nema streljiva.

Žena koja se također prikazuje na snimci upitala je pritom dječaka kako se zove i koliko godina ima, te da joj pokaže kako mijenja spremnik.

Pokaži mi kako radiš s puškom…. izvadi spremnik.“ Na posljetku mu je rekla „Daj pet“, te je oduševljeno u kameru kazala „Ovo je predivno“.

Žena sa snimke je Kendall Jones, poznata po tome što je još od kad je bila dijete sudjelovala s ocem u lovu na divljač, što je izazvalo bijes mnogih dušebrižnika nakon što su fotografije gdje pozira s ubijenom divljači objavljene u javnosti unazad nekoliko godina.

Jones je naposljetku i sama podijelila ovaj video i objavila da je to „primjer ispravnog roditeljskog odgoja“.

No, ne treba ni reći da nisu svi poput Jones oduševljeni tom snimkom.

Sasvim je sigurno da ovako malo dijete ipak ne bi smjelo imati pristup vatrenom oružju, bez obzira ima li u blizini streljiva, no neki će isto tako argumentirati da ako nema streljiva – puška prestaje biti oružje.

Sviđalo se to nama priznati ili ne, činjenica je da dječak sa snimke bolje zna baratati oružjem nego velika većina tridesetogodišnjaka naše populacije.