VIDEO: Azerbajdžanski vojnici vandaliziraju armensko groblje

Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem azerbajdžanski vojnici vandaliziraju armensko groblje na području koje je nakon nedavnih sukoba stavljeno pod kontrolu azerbajdžanskih trupa.

Na snimci se vidi kako dvojica vojnika stoje na grobu, a zatim obaraju nadgrobni spomenik koji ima fotografiju pokojnika, uz prateći smijeh, dok druga snimka prikazuje vojnika kako razbija nadgrobnu ploču s imenom pokojnika.

Kao što smo izvijestili prije dva tjedna, nakon što je mirovnim sporazumom odlučeno da Armenija mora prepustiti većinu spornog područja pod svojom kontrolom, Armenci su se odlučili iseliti, a dio njih odlučio je i spaliti vlastite domove, tako da se Azerbajdžanci ne mogu useliti u njih. Osim toga, navodno je dio njih čak iskopao sanduke svojih preminulih na grobljima okruga Kalbajar i Lachin prije nego što su napustili taj teritorij, zbog straha da će biti oskvrnuti od strane islamista.

Također, Armenska Apostolska Crkva izvijestila je o skrnavljenju katedrale Svetog Krista Spasitelja u gradu Shushi nakon što je to mjesto zauzela azerbajdžanska vojska.