Video: Bivši vođa EDL-a nokautirao imigranta koji mu je prijetio i pokušao napasti kamermana u Rimu

Tommy Robinson, samostalni novinar i bivši vođa organizacije English Defence League, objavio je video u kojem je prikazano kako je nokautirao imigranta koji je pokušao napasti njegovog kamermana, dok je Robinsonu otvoreno prijetio.

Robinson, koji je u Italiju otputovao radi reportaža o izborima, objasnio je u videu kako je želio snimiti kratki video u četvrti u kojoj je novinarka Francesca Parisella s kanala Matrix Channel 5 napadnuta početkom 2017.

U videu, Robinson objašnjava kako je želio sam dublje istražiti probleme s imigrantima, posebice njihovu kriminalnu pozadinu i nasilje.

Snimka prikazuje Robinsona kako se prepire s imigrantom koji je od kamermana zahtijevao prestanak snimanja, pri čemu je kamermana pokušao i napasti.

Nakon nekoliko minuta svađe i međusobnih prijetnji, Robinson se želio okrenuti i otići od imigranta, dok je ovaj krenuo za njim s podignutom rukom vičući „Mogao bih ubiti tvoj..

U tom trenutku Robinson se naglo okrenuo te šakom udario imigranta direktno u lice, nakon čega je ovaj pao na haubu automobila. Ova scena prikazana je u 3. minuti videa.

Robinson je objasnio kako u poznatu rimsku no-go zonu, oko središnje željezničke postaje, nije došao s namjerom nekoga napadati, ali je odlučio odgovoriti na pokušaj fizičkog napada i konstantne prijetnje smrću njemu i njegovoj ekipi.

Bio sam prisiljen braniti sebe i svoju filmsku ekipu. U toj situaciji, mainstream mediji bi preferirali da sam ga pustio da me ubije,“ rekao je Robinson.