VIDEO: BLM ekstremisti priznali da nemaju pojma čiji spomenik žele srušiti

Inteligencija im nije jača strana, a poznavanje povijesti još slabija.

Snimka iz Oxforda u Velikoj Britaniji pokazala je svu bijedu dvojice „prosvjednika“ koji traže uklanjanje spomenika Cecilu Rhodesu. Dvojac je priznao da nemaju pojma o kome se radi.

Tisuće pristaša rasističkog pokreta Black Lives Matter okupilo se jučer ispred Oriel Collegea u Oxfordu tražeći rušenje spomenika „imperijalističkog“ Cecila Rhodesa, budući da on „nije u skladu“ s trenutno vladajućom histerijom navodnog „antirasizma“.

Oglas:

Međutim, čini se da dio „prosvjednika“ nema pojma tko je uopće Cecil Rhodes, iako je riječ o revnom zagovorniku britanskog imperijalizma i tvorcu područja koje je nosilo naziv Rodezija.

Podržavate li rušenje spomenika?,“ upitala je neimenovana žena dvojicu tamnoputih muškaraca.

Da,“ odgovorili su obojica.

Zašto ste protiv njega?“ upitala ih je.

Da budem iskren, zapravo ne znam tko je on,“ rekao je jedan od njih.

Britanske vlasti, a posebice gradonačelnik Londona Sadiq Khan, dali su si zadatak revidirati sve spomenike slijedom aktivnog neometanog rušenja istih, kako bi utvrdili uklapaju li se oni u ideju „različitosti“.

Ironično, jedno od najstarijih sveučilišta u Južnoj Africi također nosi njegovo ime, a usprkos tome što je riječ o još jednom bijelcu kojeg se može svrstati u kolonijaliste, to sveučilište danas nosi isto ime i pohađaju ga i crnci.

Pored toga, na samom Sveučilištu u Oxfordu postdiplomantima se dodijeljuje Rhodesova stipendija, bez obzira na boju kože.