Prije, tijekom i nakon prosvjeda Trumpovih pristaša u Washingtonu, članovi anti-bjelačkog rasističkog pokreta Black Lives Matter uz marksističke nasilnike pokreta Antifa obrušili su se na malobrojne i daleko slabije protivnike, od kojih su neke fizički napadali.

Antifa/BLM su svoje žrtve tražili u malobrojnim i slabijim pristalicama Donalda Trumpa, u čemu su koristili pirotehnička sredstva, dok su neke i fizički napadali.

Jedna crnkinja tako je šakom u lice udarila čovjeka koji je nosio zastavu podrške Trumpu.

Nekolicina drugih nasilnika na ulici je maltretirala stariji par pri čemu su im pokušali oteti zastavu.

U divljačkom napadu s leđa teško je nastradao i jedan stariji muškarac. Napadači su navodno kasnije uhićeni.

Dio BLM/Antifa nasilnika napao je i starijeg muškarca koji je hodao ulicom gurajući bicikl, pri čemu su ga polili nepoznatom tekućinom. Za pretpostaviti je da je u pitanju mokraća, budući da je to omiljeni „artikl“ marksističkih divljaka kojeg koriste u SAD-u u svojim divljačkim pohodima.

Muškarca su također vrijeđali vulgarnim izrazima.

„Hrabri“ Antifa/BLM su potom napali skupinu Trumpovih pristalica među kojima su bile i žene, pri čemu je jedna crnkinja udarila jednu od njih šakom u potiljak i potom pobjegla.

Antifa/BLM su napadali čak i posjetitelje restorana na koje su bacali petarde i druge predmete.

Dio Antifa/BLM je pokušao ući u direktan sukob s malo ozbiljnijim Trumpovim pristalicama, što je rezultiralo žestokom reakcijom.