VIDEO: Brutalno nasilje berlinske policije prema protivnicima cijepljenja – jedna osoba umrla

Brojni protivnici cijepljenja okupili su se protekle nedjelje u Berlinu. Prema riječima organizatora, oni protestiraju za „slobodu i povratak osnovnih ljudskih prava“ u korona krizi.

Berlinska je policija ranije najavila da će strogo provoditi zabranu okupljanja ptotivnika cijepljenja i protu-pandemijskih mjera. Uhićeno je na desetke prosvjednika, a nekoliko žena je brutalno bacano na tlo od strane policije. Prema policiji, jedna osoba se prilikom uhićenja „srušila“ i nedugo kasnije umrla u bolnici.

Berlinsko javno tužiteljstvo naredilo je obdukciju kako bi se razjasnio uzrok smrti. Prema informacijama RT Deutschland, preminuli 49-godišnjak je navodno bio jedan od osnivača stranke Die Basis i suosnivač državne udruge u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija. Iza sebe je ostavio 16-godišnjeg sina.

Jedan videoisječak prikazuje stariju prosvjednicu kako samo pokušava proći pored interventnog policajca prije nego što ju je on objema rukama uhvatio za vrat i bacio na pod.

Na drugoj snimci vidi se kako policajac udara šakom u glavu dječaka koji šokirano gleda brutalno ophođenje policije prema svojoj majci.

Na donjoj snimci policajci brutalno nasrću na prosvjednike te ih nasumično obaraju na pod.

Na donjoj snimci vidljiv je još jedan slučaj policijskog obaranja prema prosvjednici, pri čemu je jasno vidljiva brutalnost ophođenja prema pripadnicama žesnkog spola.

Još jedna snimka brutalnog rušenja ženskih prosvjednica na pod vidljiva je na donjoj snimci.

Njemački vodeći mediji, uključujući Focus Online, Spiegel i Berliner Morgenpost optužili su demonstrante za napad na berlinsku policiju. Taz je pisao o „nekoliko stotina“ sudionika koji su svi bili „teoretičari zavjere“.

No, jedan je svjedok izvijestio da je osobno vidio, s izuzetkom jedne scene, nenasilne demonstrante. Također, lažni pokušaji da se sudionici demonstracija protiv korona mjera predstave kao „desničarski radikali“ su potpuno apsurdni jer se među prosvjednicima nalaze mogu naći ljudi raznih svjetonazora i političkih orjentacija.

Iako je okupljanje protivnika cijepljenja i protu-pandemijskih mjera zabranjeno, samo nekoliko dana ranije vlasti su dopustile masovni LGBTQP… Pride na kojem su mnogi kršili sve propisane mjere maskiranja i distanciranja.