VIDEO: Divljaštvo i međusobne tučnjave imigranata na Kanarskim otocima

Španjolska policija poslana je da smiri veliki sukob između afričkih migranata ovog tjedna u kampu na Kanarskim otocima, prema izvještajima.

Najmanje 10 osoba hospitalizirano je s ozljedama, a još osam uhićeno tijekom tučnjave u imigrantskom kampu La Laguna na otoku Tenerife.

Imigranti iz Magreba (sjeverozapadna Afrika) i podsaharske Afrike navodno su se gađali kamenjem i palili vatru na objektu.

„Velika prisutnost policije na tom području. Na desetke ljudi ozlijeđenih zbog bacanja kamena. Požari i višestruke prepirke“, izvijestio je španjolski novinar Rubén Pulido.

„Nasilje među imigrantima bilo je ekstremno, prisilivši ih da krenu u napad kako bi razbili većinu sukoba“, napisao je Pulido pozivajući se na policijske izvore.

„Nekoliko je policajaca lakše ozlijeđeno, ali nisu zabilježene teže ozljede.“

Španjolski državni tajnik za migracije sada razmišlja o stvaranju više kampova na Kanarskim otocima „kako bi se ‘izbjeglice’ razdvojile po nacionalnosti nakon jučerašnje epizode“, izvijestio je Pulido u srijedu.

Od početka 2020. godine više od 25.000 ilegalnih imigranata preplavilo je Kanarske otoke, arhipelag uz obalu Maroka.

Većina imigranata planira na kraju doći do europskog kopna, zatražiti azil, plaćajući trgovce ljudima kako bi im olakšali putovanje.