Video: Duterte uveo politiku uništavanja prokrijumčarenih luksuznih automobila buldozerom

Filipinski predsjednik nastavlja sa svojim neočekivanim potezima te je u novoj akciji borbe protiv krijumčarenja automobila naredio uništenje desetak luksuznih vozila vrijednosti oko 1.2 milijuna dolara.

Ukupno 29 prokrijumčarenih vozila, među kojima su BMW, Jaguar, Mercedes Benz i Corvette, pregaženi su buldozerom u utorak.

Većina automobila uništena je u Manili, a Duterte je prisustvovao događaju. Dodatnih sedam automobila uništeno je u Davao Cityju, a tri u gradu Cebu. Ukupna vrijednost ovih automobila procijenjena je na 1.2 milijuna dolara.

Duterte je ovim potezom želio poslati poruku krijumčarima kako nema namjeru biti milostiv niti prema njima.

Želite uvozne aute? Prvo platite uvozne naknade,izjavio je Duterte prošlog tjedna najavljujući nove metode bitke protiv krijumčara. „Nova politika če odsad biti uništavanje prokrijumčarenih luksuznih vozila,“ potvrdio je glasnogovornik predsjednika.

Dosadašnja praksa bila je stavljanje ovakvih automobila na dražbu kako bi se prikupio dodatni novac za vladu. Međutim, takvi potezi obično su rezultirali time da su krijumčari kupovali vozila te ih na taj način „legalizirali“.