Black Lives Matter izgrednici zajedno s Antifa potporom već nekoliko dana pljačkaju i pale automobile, te javno i privatno vlasništvo u Kenoshi, savezna država Wisconsin, pod izlikom prosvjeda protiv policijske brutalnosti. Jučer su se u gradu pojavili i naoružani građani, prema njihovim tvrdnjama s ciljem da zaštite svoje i tuđe vlasništvo.

Iz još nerazjašnjenih razloga došlo je do sukoba između jednog od naoružanih građana i izgrednika. Na snimkama koje kruže internetom vidi se kako mladić naoružan poluautomatskom puškom trči ulicom i bježi od izgrednika, prilikom čega dolazi do sukoba u kojem su dva muškarca ubijena a jedan ranjen.

Sukob je počeo ispred lokalnog poslovnog objekta kojeg su izgrednici navodno prijetili da će zapaliti, a na snimci se vidi kako naoružani mladić bježi od napadača od kojih ga jedan pokušava pogoditi molotovljevim koktelom. Trenutak nakon toga mladić se okrenuo i upucao jednog od napadača u glavu.

Trenutak prvog ubojstva, vidi se bacanje molotovljevog koktela:

Nakon toga mladić je nastavio bježati od rulje, no za njim je krenuo veći broj izgrednika. Pritom je mladić posrnuo i pao na asfalt, te je iz ležećeg položaja u trbuh ustrijelio muškarca koji je skočio na njega, dok je drugog muškarca, koji je pak imao pištolj u ruci, ustrijelio u ruku. Nakon toga se većina izgrednika razbježala, a mladić je ustao i prema navodima svjedoka krenuo predati se policiji. Iz još nepoznatog razloga, policija se nije zaustavila, te mladić nije uhićen na licu mjesta. Drugi izvori tvrde da je uhićen na licu mjesta pa pušten.

Snimak drugog sukoba prilikom čega je jedan muškarac ubijen a drugi ranjen:

Iz policije su objavili da su dva muškarca mrtva dok je treći ranjen ali van životne opasnosti. Objavljeno je da je ubojica Kyle Rittenhouse, 17 godina, iz grada Antioch u saveznoj državi Illinois, udaljenom 30 kilometara od Kenoshe. Kasnije je objavljeno da je Rittenhouse uhićen u Antiochu, te da je optužen za ubojstvo s predumišljajem.

Razgovor s Rittenhouseom prije incidenta:

Čitav događaj sniman je mobitelima s prijenosom uživo, na njima se vide trenuci u kojima su dvojica muškaraca ostala ležati mrtva dok je jedan zadobio ozbiljnu prostrijelnu ranu ruke.

Ranjeni muškarac imao je pištolj u ruci.

Na jednom se od snimaka vidi kako skupina naoružanih muškaraca, u čijem je društvu navodno bio i Rittenhouse, govori kako podupiru BLM prosvjede, ali žele zaštititi privatno vlasništvo koje je danima već metom napada i pljačkanja.

Guverner Wisconsina Tony Evers proglasio je izvanredno stanje nakon uzastopnih nereda, sukoba s policijom, paljenja automobila i objekata, te je pozvao Nacionalnu Gardu da pomogne u smirivanju stanja u Kenoshi.