Video: Građani u Kandelu sukobili se s pro-imigrantskim aktivistima tijekom bdijenja za ubijenu djevojčicu

Oko 400-njak građana okupilo se u njemačkom gradu Kandel kako bi tihim mimohodom iskazali žaljenje za 15-godišnjom Njemicom imenom Mia, koju je nožem nasmrt izbo Afganistanac, u čiju se starosnu dob također sumnja.

Istovremeno se ispred lokalne trgovine DM okupilo 30-ak pro-imigrantskih aktivista, koji su također navodno željeli sudjelovati u bdijenju, ali s nešto drugačijim interesima.

Policijski glasnogovornik Thomas Sommerrock rekao je kako je pro-imigrantska skupina željela iskazati svoju podršku „šarolikoj Njemačkoj“ te je stoga otvorila kišobrane u različitim bojama.

Sudionici mimohoda, od kojih su navodno neki članovi desničarskih skupina, pokušali su oteti kišobrane zagovornicima imigracije, a ubrzo je došlo i do naguravanja. Srećom, policija je brzo reagirala te je izbjegnuta eskalacija sukoba.

Okupljeni su ispred trgovine nakon kratkog sukoba počeli uzvikivati poznatu parolu „Merkel mora otići“, aludirajući na to koga zapravo smatraju krivim za ovo, ali i niz drugih bezumnih zločina posljednjih godina.

Otac ubijene Mie izjavio je kako počinitelj nema 15 godina, kako se tvrdi u medijima, te da se nada da će se na suđenju doznati prava istina.

Slično se pokazalo i u slučaju ubijene Marie Ladenburger, kćeri europskog dužnosnika, koju je silovao i ubio afganistanski imigrant, a koji je tvrdio da je star 17 godina. Tijekom suđenja, prema riječima njegova oca, pokazalo se da ima zapravo 33 godine.