VIDEO: Japanac platio 15.000 dolara na realističan kostim u kojem izgleda kao pas

Japanac po imenu Toco potrošio je 15.000 dolara kako bi ostvario svoju fantaziju da postane pas. Potrošio je više od dva milijuna jena (15.000 dolara) na realistični kostim škotskog ovčara – prema njegovoj omiljenoj pasmini pasa – za čiju je izradu japanskoj tvrtki Zeppet trebalo 40 dana.

Kostim je toliko realističan da se jedva može razlikovati od pravog škotskog ovčara.

“Od djetinjstva imam tu nespecifičnu fantaziju da postanem životinja. Pitam se je li to bila želja za transformacijom”, rekao je Toco.

“Rijetko kažem svojim prijateljima jer se bojim da će misliti da sam čudan. Činilo se da su moji prijatelji i obitelj bili jako iznenađeni kad su saznali da sam postao životinja”, rekao je za The Mirror.

Toco je prenio video kako se u nevjerojatno realističnom kostimu ponaša kao pravi pas; jede iz zdjele, sjedi, diže šape i “radi stvari koje samo psi rade”.

Također je postavio svoje fotografije u kostimu na društvene mreže. Predstavnik Zeppeta objasnio je proces izrade ovako realističnog kostima:

„Poanta je da se kostur psa može reproducirati na kosturu čovjeka. Budući da je struktura kostura vrlo različita, proveli smo puno vremena proučavajući kako da izgleda kao pas. Osim toga, prikupljamo fotografije snimljene iz različitih kutova kako bi se prekrasna dlaka škotskog ovčara mogla reproducirati i osmisliti tako da dlaka prirodno teče.“