VIDEO: Microsoft osmislio „pametne tetovaže“ kako bi ljude digitalno „spojili“ u tehnološki sustav

Dakako, „fact checkeri“ će vam kao renomirani sveznajući stručnjaci reći da ovo nije „čipiranje“, već nešto samo njima znano što svi ostali krivo tumače.

Microsoft je oformio projekt nazvan „Smart Tattoos“ („Pametne tetovaže“) pomoću kojeg bi se ljude povezalo s digitalnim tehnološkim sustavom kojim bi se uklonile osobne iskaznice, kartično plaćanje te drugi dokumenti.

Globalistički osnivač i vlasnik Microsofta Bill Gates kroz Zakladu Bill i Melinda Gates već godinama financira istraživanja na polju izrade tetovaža koje bi se mogle koristiti kao baze podataka o osobama, piše Nya Dagbladet.

Čini se da su istraživanja dala rezultate, budući da je Microsoft krenuo u otvorenu promociju ove ideje.

Na svojoj web stranici, Microsoft objašnjava:

Ove interaktivne tetovaže su kapacitivne i mogu odaslati signale bilo kojem uređaju putem dodira. One mogu biti izbrazdane laserom u željene oblike, primijenjene na gotovo bilo koju površinu, a potom povezane s uređajem preko Bluetooth-a pomoću mikroprocesora. Iako su tetovaže privremene, posebno na koži, one mogu trajati mjesecima na drugim površinama, uključujući tekstil ili 3D pritnanim proizvodima.

Microsoft je također uključen u projekt ID2020, u kojem surađuje sa Zakladom Rockefeller i lobijem za cjepiva Gabi. Njihov zajednički cilj je razvoj sustava u kojem bi se ljudi mogli globalno digitalno identificirati.

U svom manifestu, ID2020 navodi kako je cilj ovog projekta navodno omogućiti ljudima da sami „kontroliraju svoje vlastite digitalne identitete“ kao i to „kako se njihovi podaci prikupljaju, koriste i dijele.“ Takva načela oni nazivaju „univerzalnim ljudskim pravom.